corona test

Om te voorkomen dat het coronavirus zich sneller kan verspreiden is het van groot belang dat zo veel mogelijk mensen zich laten testen. Iedereen die last heeft van klachten moet zich sowieso zo snel mogelijk laten testen. Dat is van belang aangezien deze klachten er op kunnen wijzen dat je besmet bent met het coronavirus. In het begin van de coronacrisis werden voornamelijk volwassen en oudere kinderen getest. Het virus verspreidde zich toen vooral onder deze groep en daarom was het het meest effectief om deze groep zo veel mogelijk te testen als ze klachten hebben. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona test

Coronatest voor kinderen onder de 12 jaar

Er is de laatste tijd discussie geweest over wat voor soort coronatest het meest geschikt is voor jonge kinderen. Het is voor kinderen onder de 12 erg vervelend om een coronatest te doen waarbij hetzelfde wattenstaafje wordt gebruikt als bij volwassenen. Dit wattenstaafje gaat erg diep de neus in. Vanaf 4 april gaat de GGD hierdoor geen diepe neustest meer aangeboden. Er wordt vanaf dan alleen nog gebruik gemaakt van de ondiepe neustest aangezien dit veel aangenamer is voor de kinderen. Deze verandering moet er voor zorgen dat de drempel voor kinderen lager is om zich te laten testen aangezien dit een stuk aangenamer is dan de diepe neustest. 

Advies van kinderartsen

De reden dat de GGD heeft besloten om kinderen onder de 12 niet meer de mogelijkheid te geven om een diepe neustest te doen is een advies van de Nederlandse Vereniging voor Kinderartsen(NVK). Een tijdje geleden gaf de voorzitter van de NVK al aan dat de GGD korte teststokjes zou moeten gebruiken voor het testen van kinderen onder de 12. Dat is volgens haar van belang omdat de kinderen zo zachtzinnig aangepakt moeten worden wanneer er gecontroleerd wordt of zij besmet zijn met het coronavirus. Dit korte staafje wordt in ziekenhuizen al gebruikt.

corona test

Testbereidheid vergroten

Het is volgens het RIVM van belang dat de testbereidheid onder kinderen in de basisschoolleeftijd wordt vergroot. De laatste tijd zijn er steeds meer besmettingen op basisscholen en kinderdagverblijven en daarom is het van belang dat zo veel mogelijk kinderen die klachten hebben worden getest. Op die manier kunnen veel nieuwe coronabesmettingen kunnen worden voorkomen. De ondiepe neustest is volgens verschillende onderzoeken meer dan 80 procent betrouwbaar. Bij virussen kan dit zelfs oplopen tot 100 procent en daarom is dit de ideale manier om jonge kinderen te testen.

PCR en Sneltest prijzen

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten