WHO-team: coronavirus is waarschijnlijk niet uit een lab ontsnapt in 2019

Het coronavirus is aan het einde van 2019 ontdekt in de Chinese stad Wuhan. De eerste besmetting met het virus werd hier ontdekt. In deze stad staat een onderzoekslaboratorium waar onder andere onderzoek wordt gedaan naar virussen en infectieziektes. Daarom zijn er mensen die het vermoeden hebben dat het coronavirus in dit laboratorium is gecreëerd en per ongeluk op een mens is overgesprongen. Er zijn verschillende verhalen die zich de ronde hebben gedaan tijdens de coronacrisis. De wereldgezondheidsorganisatie(WHO) heeft daarom onderzoek gedaan naar het ontstaan van het virus. 

corona laboratorium

Onderzoek

Door de impact die het coronavirus heeft op de hele wereld is het van belang om te weten hoe dit virus heeft kunnen ontstaan. Als je dit weet, is het beter mogelijk om in de toekomst te voorkomen dat een soortgelijke pandemie nog eens voorkomt. Wanneer je niet weet wat de oorzaak is van het coronavirus, kun je hier ook niets aan veranderen. Daarom is het van belang dat er onderzoek wordt gedaan naar het ontstaan van het virus. In het begin van de coronacrisis wou China geen wetenschappers van de WHO toelaten, maar enkele weken geleden mocht er toch een team van wetenschappers afreizen naar China. 

Oorsprong van het coronavirus

Het is van belang om te weten waar het coronavirus door is ontstaan en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. De wetenschappers van de WHO hebben onderzocht hoe het virus op de mens heeft kunnen overspringen. In totaal zijn de wetenschappers twee weken bezig geweest met het onderzoeken van de oorsprong van het virus. Voordat zij konden beginnen met het onderzoek moesten zij uiteraard eerst twee weken in quarantaine. Het onderzoek heeft geen grote doorbraken opgeleverd, maar er is wel meer duidelijk geworden over de oorsprong van het virus.

Coronavirus niet afkomstig uit het laboratorium

coronavaccins 2022

Het onderzoek van de WHO heeft meer duidelijkheid gegeven over de eerste besmettingsgevallen van het coronavirus. De wetenschappers van het team van de WHO hebben na het onderzoek gezegd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het virus in het laboratorium in Wuhan op een mens is overgesprongen. Ook hebben de wetenschappers geen aanwijzingen gevonden dat er al mensen besmet waren voor de eerste grote uitbraak in Wuhan. Dit zou dus betekenen dat in het einde van 2019 de eerste besmettingen hebben plaatsgevonden. 

Vleermuizen

Volgens het WHO-team is het waarschijnlijk dat het virus op een natuurlijke manier is overgegaan van vleermuizen op mensen. Hoogstwaarschijnlijk is dit via een zogenaamde tussengastheer gebeurt. Dat is een andere diersoort die door de vleermuizen is besmet en het virus vervolgens heeft doorgegeven aan een mens. Hoe dit precies is gegaan is nog niet duidelijk. Het kan nog jaren duren voordat het wetenschappers is gelukt om te achterhalen hoe het coronavirus is ontstaan.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie