corona koud

In de zomer hadden veel mensen het er over dat het coronavirus niet goed tegen de warmte kon. Dat werd als mogelijke verklaring gegeven voor de verminderde verspreiding van het virus in de zomermaanden. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het aantal mensen dat per dag besmet raakt. Als de warmte een grote rol heeft gespeeld in het voorkomen van nieuwe besmettingen, is er kans dat de kou juist het tegenovergestelde effect zal hebben. Steeds meer mensen vragen zich af wat de invloed van de kou van de laatste dagen gaat zijn op de verspreiding van het coronavirus

Corona-teller.nl

Coronavirus kan de kou overleven

corona koud

Het is voor wetenschappers al lang duidelijk dat de meeste virussen relatief goed bestand zijn tegen de kou. Dat is logisch aangezien virussen die in een laboratorium worden onderzocht normaal gesproken altijd worden ingevroren wanneer ze in het lab aankomen. Wanneer het virus dan later wordt ontdooid, is het gewoon weer levensvatbaar. Daarom is het onzin dat mensen zeggen dat virussen dood gaan door de kou. Over het algemeen zal dit niet snel gebeuren en daarom is dit ook bij het coronavirus niet het geval. Luchtwegvirussen vinden de kou over het algemeen een stuk fijner dan warmte. 

Buiten

Een voordeel van het weer van de afgelopen dagen is het feit dat mensen vaker samen naar buiten gaan om door de sneeuw te wandelen of te sleeën. Dat is beter dan binnen zitten aangezien de kans dat je besmet raakt binnen groter is. Wanneer je in de buitenlucht staat, waaien de virusdeeltjes als het ware van je weg. In een afgesloten ruimte zullen deze deeltjes in de lucht blijven hangen waardoor de kans dat je besmet raakt groeit. Het is dus beter om in de buitenlucht te staan dan om binnen gezelschap te hebben. Zo is de kans minder groot dat je besmet raakt met het coronavirus. 

Corona-teller.nl

Houdt afstand

Het is niet zo dat je buiten niet besmet kunt raken. Daarom is het ook buiten van belang om altijd voldoende afstand te houden. Wanneer je buiten niet voldoende afstand houdt, is er alsnog een kans dat je besmet raakt. Je moet daarom ook buiten voldoende afstand houden. Zo voorkom je dat je tijdens het genieten van de sneeuw besmet raakt met het coronavirus. Als je bijvoorbeeld gaat schaatsen, is het van belang om goed op afstand van de anderen te blijven. 

corona

Vermijdt bezoek

Het coronavirus verspreidt zich makkelijker wanneer je binnen bent. Daarom is het niet verstandig om bezoek te ontvangen in je huis. Wanneer je met meerdere mensen binnen zit, is de kans dat je besmet raakt met het coronavirus een stuk groter dan wanneer je buiten afspreekt. Als je dan toch met anderen wilt afspreken, is het dus verstandiger om dit buiten te doen.

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten