Daten tijdens corona, ideeën en tips

De coronavirus pandemie zette de dating wereld op zijn kop. Door de pandemie werd traditioneel daten bijna onmogelijk, maar het leven gaat toch door dus verzonnen mensen al snel andere dingen. In plaats van een avondje naar de film of een casual borrel, experimenteerden singles met virtuele dates en wandeldates in de buitenlucht. 

Fysieke aanraking, zelfs een knuffel, is niet meer een kwestie van gevoel, je moet erover in gesprek. Niet alleen het feit of je iemand leuk vindt, is belangrijk bij het bepalen of je elkaar zal aanraken, ook hoe je omgaat met de coronaregels speelt nu mee. 

Veilige dates in coronatijd

Ondanks de vele regeltjes zijn er toch nog een aantal leuke dingen die je samen kunt doen waardoor je elkaar toch kunt leren kennen. 

1. Kijk samen een film

bioscopen open

Als de bioscopen open zijn, kun je samen naar de film, maar wil je zo veilig mogelijk op date, dan kun je er ook voor kiezen om allebei thuis dezelfde film te kijken. Kies samen de film uit op Netflix of Videoland en bel met elkaar via videoverbinding zodat je de film kan bespreken en samen nieuwe ervaringen creëert. 

2. Bestel een kaasplankje voor je date en jezelf

Bestel online voor jezelf en je date een kaasplankje of borrelplankje die je vervolgens samen tijdens een videocall opeet. Het is het leukste als je iets bestelt dat jullie beide nog niet kennen, hierdoor krijg je de meest authentieke reacties. 

3. Wandelen in het bos 

Gelukkig zijn er ook nog steeds opties waarbij je elkaar wel echt live kunt zien, zoals een afspraakje waarbij je samen gaat wandelen In het bos, of op het strand. Je hoeft elkaar tijdens deze date niet aan te raken en omdat je in de buitenlucht bent, is de kans om corona te krijgen zeer klein. Bovendien is dit de ideale manier om elkaar goed te leren kennen. 

4. Picknick

Nog een date waarbij je elkaar live kunt zien is een picknick op het strand, in het park of in het bos. Uiteraard is deze date het beste geschikt als het een beetje lekker weer is. Je kunt een picknickmand bestellen bij de bakker, een andere winkel, of je neemt allebei eigen gerechtjes mee en misschien zelfs een flesje wijn.

5. Cursus

Leer elkaar online een nieuwe vaardigheid aan, ben je bijvoorbeeld heel goed in koken. Geef je date dan een kookcursus online, of misschien ben je een goed in haken, glas in lood maken, schilderen of iets anders en kun je de ander dat leren. Hierdoor help je een ander, met het leren van een nieuwe vaardigheid, doe je samen iets leuks en leer je elkaar bovendien een stuk beter kennen.

Online daten 

Door de pandemie heeft online daten een nog grotere opmars doorgemaakt. Was het vroeger nog mogelijk om iemand te ontmoeten in het café, op het werk of tijdens een concert, door de pandemie zijn we veel minder mensen gaan ontmoeten. Omdat je toch behoefte hebt aan contact en liefde is online dating in coronatijd een oplossing. Het leggen van contact is online heel eenvoudig je kunt voor apps kiezen zoals Tinder, of Plenty of Fish, maar je kunt er ook voor kiezen om een online dating bureau in te schakelen. 

Doordat het moeilijker is om af te spreken zonder risico te lopen op corona heb je meer tijd nodig om elkaar online te leren kennen. Het is pas verstandig om over te gaan tot een afspraak als je één, zeker weet dat je elkaar leuk vindt, en twee, dezelfde waarden hebt met betrekking tot corona regels. Zo zijn er nog steeds mensen die ervoor kiezen om geen vaccin te nemen, dit kan ervoor zorgen dat je jouw date opeens op een hele andere manier gaat bekijken. 

Veilig afspreken volgens maatregelen

samen op date tijdens corona

Als je er uiteindelijk toch voor kiest om elkaar live te gaan ontmoeten, dan is het belangrijk om een aantal regels met elkaar af te spreken. Verstandig is om je aan de huidige regels van de overheid te houden, dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om af te spreken. Er zijn een aantal manieren die je kunnen helpen om alsnog een leuke en veilige date te hebben:

  1. Laat je vaccineren Dit is de eerste stap op weg naar live daten. Zorg dat je in ieder geval volledig gevaccineerd bent voordat je met iemand gaat daten.
  2. Doe een coronatest voor je date – Je kunt samen besluiten om een zelftest te doen of een test via het GGD laten afnemen. 
  3. Zelfisolatie – Wil je er echt zeker van zijn dat je geen corona hebt dan is de beste oplossing om in zelfisolatie te gaan. Om het goed te doen moet je hiervoor 10 dagen in isolatie. We snappen dat het een nogal rigoureuze actie is, maar als je iemand echt leuk vindt!
  4. Houdt afstand – Probeer zoveel mogelijk afstand te houden. Om dit haalbaar te maken is het verstandig om een date te bedenken waarbij dat ook daadwerkelijk kan.
  5. Raak elkaar niet aan – Probeer lichamelijk contact zoveel mogelijk te vermijden, hoe moeilijk dat soms ook is. 
  6. Mondkapje – Je kunt er ook voor kiezen om een mondkapje te dragen, dat is zeker slim als je samen in een kleine ruimte zit. 

Probeer de lol ervan in te zien 

De pandemie en alle coronaregels komen ons nu allemaal wel de neus uit, maar helaas zal corona niet meer uit ons leven verdwijnen en moeten we ons hierop aanpassen. Probeer er een beetje de lol van in te zien. Leer elkaar wat langzamer beter kennen en bouw de spanning op. Want hoe leuk is het als je elkaar na een tijdje wel echt kan aanraken?!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie