corona test

Het is op verschillende manieren mogelijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ieder land kiest een eigen strategie om te voorkomen dat er meer mensen besmet kunnen raken met het virus waardoor er nog meer mensen naar het ziekenhuis moeten. Dit is natuurlijk wat niemand wil, maar toch zijn er veel verschillen tussen landen onderling in de manier waarop zij het virus aanpakken. Het is voor Nederland van belang om goed te kijken naar de manieren waarop andere landen proberen om het coronavirus te bestrijden. Op die manier is het mogelijk om zelf een beter beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden die we als land hebben.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona test

Zelftest

In Nederland en in veel andere landen is het voor het eerst mogelijk om jezelf te testen op het coronavirus. Dit kan met de zogenaamde zelftest. In principe is de zelftest een zelfde soort test als de coronatests die je kunt doen in een commerciële teststraat. Het gaat hierbij niet om de PCR-test die je kunt doen bij de GGD en bij commerciële partijen om een reisverklaring te krijgen, maar het gaat om de zogenaamde antigeen-test of sneltest. Hierbij duurt het ongeveer een kwartier voordat de uitslag bekend is.

Het is voor veel mensen fijn om te weten wat het doen van een zelftest precies inhoudt aangezien het er naar uit ziet dat we onszelf in de toekomst vaak zullen moeten testen. 

UK

Het doen van een zelftest kan ontzettend helpen in het bestrijden van het coronavirus. In Nederland kost het op dit moment geld om een zelftest te kopen en daarom zullen mensen zich waarschijnlijk niet wekelijks testen. In het Verenigd Koninkrijk is het voor iedereen gratis om iedere week twee keer een zelftest te doen. Dat is natuurlijk erg fijn aangezien mensen hierdoor een stuk gemotiveerder zijn om zich te laten testen. Het kost erg weinig moeite en bovendien bescherm je hier alleen anderen mee. Daarom is het volgens veel mensen een goed idee om ook in Nederland gratis corona-zelftesten uit te delen zodat iedereen zich kan laten testen. 

Corona-teller.nl
corona test

Routekaart

Doordat iedereen zichzelf kan testen op corona is het waarschijnlijk eerder mogelijk om maatregelen te versoepelen. Daarom zal Boris Johnson de routekaart waarop de plannen voor het toekomstige coronabeleid staan wijzigen. Door iedereen zelftesten te geven moet het mogelijk zijn om bepaalde maatregelen te versoepelen omdat uitbraken van het virus eerder ontdekt kunnen worden als iedereen zichzelf wekelijks tweemaal gratis kan testen. Naast het testen wordt er in Engeland ook veel gevaccineerd. Dat is waarschijnlijk de reden dat het land zondag het laagste aantal coronabesmettingen in maanden telde.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten