Volgens experts is een besmetting met het coronavirus 5 keer erger dan de griep, hoe kan dit?

Sinds het begin van het jaar 2020 hebben ontzettend veel mensen last van het vervelende coronavirus. Dit heeft voor een deel te maken met de verschillende mogelijkheden waarop het virus overgedragen wordt. Doordat het virus op zo veel verschillende manieren overgedragen kan worden, zijn er strenge maatregelen nodig. Daarnaast is de kans erg groot dat mensen het coronavirus oplopen. Helaas vinden een aantal Nederlanders dat het virus niets voorstelt. Echter, uit recent onderzoek blijkt dat het coronavirus ruim 5 keer erger is dan de griep. Verschil in symptomen griep of corona

corona

De situatie op dit moment

De impact van het coronavirus kan ontzettend groot zijn. Het is dan ook belangrijk dat de verschillende maatregelen rondom het coronavirus snel genomen worden. Daarnaast is het van belang dat iedereen zich op tijd laat testen en zich aan de maatregelen houdt. Zeker doordat uit recente cijfers blijkt dat de corona impact 5 keer erger is dan de griep. Helaas hebben een aantal Nederlanders dit al opgemerkt. Op dit moment komen er steeds meer besmettingen bij in Nederland. Een gedeelte van de besmette mensen krijgt ontzettend heftige klachten, bijvoorbeeld doordat ze lichamelijk niet helemaal fit zijn. 

De lange termijn 

Op dit moment wordt enkel nog gerekend met de impact op korte termijn. Volgens een aantal experts kan de impact op lange termijn ook ontzettend lang zijn. Echter, het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat een standaard griep minder aandacht krijgt. Hierdoor zijn minder mensen alert en lopen meer mensen het op. Toch is de kans groot dat het coronavirus op lange termijn ook schadelijker is dan de griep. Het is dus belangrijk om er rekening mee te houden dat mensen op lange termijn last van hun longen kunnen houden. 

Ongezonder gaan leven

Naast dat het coronavirus ontzettend veel impact heeft gehad, zijn de mensen in Nederland ook nog eens ongezonder gaan leven. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de tijdelijke lockdown. Deze lockdown werd in Nederland ook wel de intelligente lockdown genoemd. Tijdens deze lockdown zijn de rokers meer gaan roken. Dit natuurlijk ontzettend slecht voor de menselijke gezondheid. Daarnaast zijn de meeste Nederlanders ook meer gaan eten. Ook dit heeft een negatief effect op de gezondheid van de mens. Volgens de Nederlandse Overheid is de kans groot dat dit jaarlijks tot zo’n 100 extra sterfgevallen kan leiden. Tenminste, als er door de corona crisis minstens 1 procentpunt meer mensen met overgewicht bijkomen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie