Ziekenhuispersoneel krijgen een melding van corona-app, hoe kan het dat zij geen 10 dagen in isolatie hoeven?

Mede door het coronavirus is er een fors tekort aan ziekenhuispersoneel. Daarnaast heeft dit voor een groot deel te maken met het aantal jongeren die graag in de zorg willen werken. Op dit moment is er een schrijnend tekort aan allerlei verschillende functies. Zo zijn steeds meer ziekenhuizen op zoek naar goede verpleegkundige. Echter, helaas is de kans klein dat dit tekort snel opgelost gaat worden. Daarnaast zorgt het coronavirus er op dit moment voor dat er steeds meer ziekenhuispersoneel hun werk niet meer op de juiste manier kunnen uitoefenen.

Het beleid van De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Doordat het coronavirus voor veel slachtoffers zorgt, is het van belang dat er zo veel mogelijk capaciteit is in de verschillende ziekenhuizen in Nederland. Echter, op dit moment is er dus een schrijnend tekort aan goed personeel in de Nederlandse ziekenhuizen. Hierdoor kunnen veel ziekenhuizen zich het niet veroorloven dat hun personeel niet aanwezig is.

corona

Het personeel in de Nederlandse ziekenhuizen dient zelfs te komen werken nadat zij een melding hebben gekregen van de veelbesproken corona-app. Dit is natuurlijk volledig tegen het beleid van de Nederlandse Overheid. Toch vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen dat al het personeel naar het werk dient te komen.

Tien dagen quarantaine na een melding van de corona-app

De corona-app is ontworpen door een aantal Wizz-Kids. Echter, wanneer iemand de app gedownload heeft en vervolgens een melding krijgt dat hij of zij in de buurt is geweest bij iemand met corona, zou hij of zij eigenlijk in quarantaine moeten gaan. Op dit moment zijn er steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om de corona-app te downloaden en zich aan deze regels te houden. 

corona

Een uitzondering voor het ziekenhuis

Over het algemeen geldt het dringende advies om na een melding van het coronavirus tien dagen in quarantaine te gaan. Echter, voor het personeel van de Nederlandse ziekenhuizen wordt een uitzondering gemaakt. Deze uitzondering zorgt ervoor dat de Nederlandse ziekenhuizen bemand kunnen blijven tijdens het uitbreken van het virus. Al het personeel in de zorg is dringend nodig tijdens een tweede golf van het coronavirus.

Het personeel in ziekenhuizen

Het personeel in de Nederlandse ziekenhuizen krijgt natuurlijk wel duidelijke richtlijnen waar ze zich aan dienen te houden. Dit zijn dezelfde richtlijnen als waar de meeste Nederlanders zich aan moeten houden, zoals de anderhalve meter maatregel. Daarnaast krijgen zij ook dringend advies om zo veel mogelijk thuis te blijven en gebruik te maken van handgel

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie