In Q4 steeds meer voetballers testen positief op corona, hoe kan het aantal besmettingen verminderd worden?

Op dit moment heeft heel Nederland last van het vervelende coronavirus. Het coronavirus zorgt ervoor dat heel Nederland zich aan strenge maatregelen dient te houden. Om ervoor te zorgen dat het coronavirus niet nog meer slachtoffers maakt, zijn alle verschillende amateur sporten waar geen anderhalve meter afstande gehouden kan worden afgelast. Echter, op dit moment gaat het amateurvoetbal nog steeds gewoon door. Doordat zij nog gewoon door spelen, zijn er steeds meer spelers positief getest op het vervelende coronavirus.

Clubs in het buitenland

Op dit moment worden er nog gewoon Champions league wedstrijden gespeeld. Deze wedstrijden worden gespeeld zonder dat er publiek bij de wedstrijden aanwezig is. Dit om te voorkomen dat het virus zich nog verder verspreid onder het volk. Tijdens het juichen om een gescoorde goal, kan het voorkomen dat er veel verschillende mensen besmet raken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zingen in een stadion ook niet goed is voor de verspreiding van het virus. 

corona

Cristiano Ronaldo positief getest op het coronavirus

De kans is groot dat iedereen ooit al eens van Cristiano Ronaldo heeft gehoord. Hij is immers een ontzettend goede voetballer. Volgens een aantal analisten is hij zelfs de beste van de wereld. Echter, de afgelopen weken is de sterspeler van Juventus al twee keer positief getest op het coronavirus. Hierdoor zal hij de komende dagen nog in quarantaine moeten blijven. 

Clubs in Nederland

In Nederland gaat de Eredivisie gewoon door. Dit heeft voor een groot deel te maken met de hoeveelheid geld die in de professionele voetballerij omgaat. Het zou op dit moment te veel economische schade opleveren wanneer de wedstrijden niet meer door zouden gaan. Echter, ook in Nederland zijn er een aantal grote speler besmet met het coronavirus. In veel gevallen spelen deze voetballers bij de Nederlandse top club AZ Alkmaar. 

corona

Hoe kan het aantal besmettingen onder voetballers verminderd worden?

In veel gevallen krijgen voetballers de opdracht om zo veel mogelijk in afzondering te leven. Hierdoor is de kans op besmettingen met het coronavirus het kleinst. Daarnaast krijgen zij natuurlijk de opdracht om zoveel mogelijk nachtrust te pakken en de anderhalve meter maatregelen te handhaven. Echter, wanneer de spelers op de voetbalclub arriveren, wordt er in veel gevallen geadviseerd om een effectieve handgel te gebruiken. Door middel van deze handgel kunnen de voetballers voorkomen dat zij het virus bij zich dragen (op hun huid) en andere spelers besmettingen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie