Kerstversieringen in November? Nederlanders halen massaal de “kerstgezelligheid” in huis

Dat kerstmis er dit jaar anders uit zo komen te zien is inmiddels wel duidelijk. Maar dat mensen al in November beginnen met kerst is nieuw. De reden dat mensen nu al een kerstboom kopen is best verklaarbaar.

Door de coronacrisis hebben mensen weinig sociale contacten en is er een gebrek aan “gezelligheid”. Kerst is een tijd van de gezelligheid waar mensen zo naar verlangen. Daarom helpt het om je huis alvast te decoreren in een kerstthema. Zo kun je het veilig binnen de maatregelen thuis toch gezellig maken.

Kerstboom kopen in November?

Winkels spelen slim in op de vroege vraag naar kerstdecoraties. Zo heeft de keten Intratuin zijn 65 winkels al omgetoverd to een kerst paradijs.

Kerstversieringen in November? Nederlanders halen massaal de "kerstgezelligheid" in huis 1

Maar om nog veiliger je kerstversieringen te bemachtigen is internet ook een mooie optie. Daar wordt ook al veel geadverteerd met mooie aanbiedingen.

Kunstboom

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een kunstboom te nemen. Deze zijn heel het jaar verkrijgbaar. Ook weet je zeker dat deze het volhoud totdat de kerst echt begint. Maar er zijn zelfs mensen die nog een stap verder gaan.

Echte kerstboom in November?

Er zijn ook al mensen die nu beginnen met het aanschaffen van een echte kerstboom. Wij spraken met Jeroen van kerstboomthuisgeleverd.nl – Een webshop die online kerstbomen verkoopt. Hij kreeg zoveel vragen, dat hij nu al is begonnen met het leveren van Echte kerstbomen.

Jeroen benadrukt dat het belangrijk is om een goede kwaliteit Nederlandse kerstboom aan te schaffen. Anders is de kans namelijk groot dat je met kerst met een kale kerstboom zit.

Ook noemt Jeroen dat al hun bomen van Nederlandse bodem zijn, supervers en de hoogte kwaliteit! Als wij hun video’s en website bekijken zien we ook dat de bomen daadwerkelijk in Nederland gekweekt worden. Als we de recensies lezen lijkt het de kwaliteit ook prima in orde bij kerstboomthuisgeleverd.nl.

Echte Kerstboom kopen november
Jeroen van Kerstboomthuisgeleverd.nl

Is een Kerstmis met familie mogelijk in 2020?

Op dit moment is een kerst met maximaal 3 gasten mogelijk. Let hierbij wel op dat er tussen de verschillende huishouden 1,5 meter afstand wordt gehouden. Wel wordt afgeraden om mensen in de risico groep uit te nodigen. Helaas vallen opa en oma hier ook onder.

Lockdown tijdens kerst

Aangezien de overheden bang zijn dat mensen massaal de corona maatregelen gaan overtreden tijdens kerst kan het ook zomaar zijn dat de regels worden aangescherpt.

Frankrijk en Duitsland denken na over een heel andere aanpak. Waardoor een kerst met opa en oma toch mogelijk is. Nobelprijswinnaars economie Abhijit Banerjee en Esther Duflo stellen in een opiniestuk in Le monde het volgende voor:

“Laten we het een advent-lockdown noemen. We vragen iedereen om binnen te blijven van 1 tot 20 december zodat vervolgens iedereen veilig bij de grootouders op bezoek kan gaan met Kerstmis.”

Duitse topviroloog Christian Drosten zei in een Duits Interview “Ik vind het idee van pre-quarantaine een goed idee”. “Mensen zouden hun sociale contacten zo veel mogelijk kunnen beperken in de dagen, liefst een week, voorafgaand aan het bezoek aan opa en oma. Dan kunnen mensen op familiebezoek gaan wetende dat zij die week heel waarschijnlijk niet besmet zijn geraakt.”

Minister van Volksgezondheid is het echter niet eens met het idee van een pre-quarantaine. Olivier Véran zegt namelijk het volgende: “Wij willen juist vermijden dat het leven opnieuw stilgelegd moet worden”. Ook zijn er veel vragen over de effectiviteit.

Toch zijn Banerjee en Dufelo van mening dat dit het beste is. Ze stellen dat als mensen toch gaan afspreken met familie dit ernstige gevolgen kan hebben: “Dat zou ertoe kunnen leiden dat de regering een algemene lockdown moet afkondigen wanneer het al te laat is, of het kerstfeest in familiekring in zijn geheel moet verbieden. President Emmanuel Macron is in dat scenario de ‘grinch’ die Kerstmis heeft gestolen.”

Conclusie

Zoals eerder ook Rutte aangaf, het is nog te vroeg om precies te zeggen hoe de kerst van 2020 eruit komt te zien. Wel kun je je huis al helemaal in kerstsfeer brengen met een mooie kerstboom en mooie versieringen. Maar of deze kerst gezelligheid kan worden afgemaakt met het gezelschap van je familie is nog onbekend.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie