OMT voor versoepelingen coronamaatregelen

Wat het Outbreak Management Team (OMT) betreft, kan de door de regering voorgestelde versoepeling van de coronaveiligheid doorgaan. Volgens bronnen die vrijdag met het ANP en het AD spraken, hebben de specialisten de blauwdrukken besproken en geen gebreken gevonden.

De regering is onder meer van plan de sluitingstijden voor horeca en cultuur te verlengen tot 1.00 uur, zo is donderdagavond bekendgemaakt. Bezoekers zullen ook niet langer een afstand van 1,5 meter moeten houden of een mondmasker moeten dragen in voorzieningen waar ze voortaan een geldig toegangsbewijs moeten tonen, zoals theaters, stadions en schouwburgen. Vaste zitplaatsen zullen ook niet langer vereist zijn in zalen met een capaciteit tot 500 personen.

De versoepelingen kunnen “op detailniveau” nog worden bijgesteld, aldus het AD. “De overheid wil dat zalen met meer dan 500 mensen vaste zitplaatsen gebruiken. Volgens de publicatie kan het OMT dan eisen: Doe dat van 250 bezoekers.”

Vanaf 25 februari wil de regering de anderhalvemeter-maatregel overal afschaffen. Dit is volgens minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid denkbaar vanwege de hoge mate van immuniteit die is opgebouwd door inentingen en het enorme aantal ziekten.

De betrokken ministers komen dit weekend in het Catshuis in Den Haag bijeen om de details van de reglementswijzigingen te bespreken. Kuipers doet de aankondigingen dinsdagavond tijdens een persconferentie. Premier Mark Rutte is er niet bij omdat hij in de Eerste Kamer debatteert over de regeringsverklaring.

Deskundigen vertelden eerder aan NU.nl dat de meeste voorzorgsmaatregelen voor corona achterwege kunnen blijven, aangezien het aantal ziekenhuisopnames ver achterblijft bij het aantal positieve tests.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie