GGD-locatie Heerlen binnen- en lastiggevallen

Actievoerders bestormden donderdag een GGD-vaccinatiecentrum in Heerlen. Ze beschuldigden de medewerkers van “genocide tegen de Nederlandse bevolking“, zo blijkt uit een video die door de demonstranten op sociale media is geüpload. Ook ontstond er een vechtpartij tussen de demonstranten en het personeel.

Medewerkers werden geïntimideerd en geprovoceerd door de demonstranten, aldus de GGD. Ook hebben ze zonder toestemming video-opnamen gemaakt. Activisten zouden woensdag ook een inval hebben gedaan in de vaccinatiekliniek. Van beide voorvallen zal aangifte worden gedaan, aldus een vertegenwoordiger van de GGD Zuid-Limburg.

Volgens de GGD hebben de incidenten een grote invloed op het veiligheidsgevoel van de medewerkers. De beveiliging van de GGD-locatie zal in de komende maanden worden verbeterd.

De inval op het GGD-terrein heeft volgens Roel Wever, burgemeester van Heerlen, grenzen overschreden. “Het is voor ons niet acceptabel. Het is prima als je opkomt voor je overtuigingen, maar doe dat dan wel met oog voor de overtuigingen en rechten van anderen.”

De demonstranten zouden niet weggaan.

Medewerkers van de GGD-locatie sommeren de demonstranten voortdurend het pand te verlaten, waartegen zij zich verzetten, zo blijkt uit donderdag gemaakte beelden. “We gaan nergens heen“, verklaren de demonstranten. Een demonstrant roept: “U moet zich ervan bewust zijn dat u zich schuldig maakt aan moord.”

De demonstranten en GGD-medewerkers raakten in een confrontatie nadat een GGD-medewerker zijn hand op de camera van een vrouwelijke demonstrant legde om te voorkomen dat er een filmpje werd gemaakt. Bij dit incident vielen geen gewonden.

Het waren dezelfde demonstranten die woensdag een GGD-medewerker hadden mishandeld, aldus een GGD-medewerker. Op de video ontkent de groep er deel van uit te maken.

Een woordvoerster van de GGD Zuid-Limburg bevestigt dat ook woensdag een vechtpartij heeft plaatsgevonden. Er waren drie mensen bij betrokken. Ze heeft geen idee of het om dezelfde demonstranten ging. De beelden van de bewakingscamera’s worden door de politie onderzocht.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie