Impact invasie Rusland op de Nederlandse sport

Medio maart reizen de Nederlandse rugbyteams niet af naar Rusland voor interlandwedstrijden. De wedstrijden zouden op 12 maart plaatsvinden. Het treft zowel de mannen- als de vrouwenteams.

Vanwege het conflict in Oekraïne heeft Rugby Europe besloten beide duels in het aangrenzende Sotsji af te gelasten. Rugby Nederland zal zich zonder twijfel voegen naar deze uitspraak. De veiligheid van onze spelers en staf is van levensbelang“, aldus technisch directeur Kristof Vanhout.

Volgens Rugby Nederland zal later worden onderzocht of de wedstrijden op neutraal terrein of op een ander tijdstip kunnen worden gespeeld. De Internationale Olympische Organisatie (IOC) heeft vrijdag een verklaring uitgegeven waarin de sportbonden worden opgeroepen de wedstrijden in Rusland en Wit-Rusland af te gelasten.

Judo-evenement in Kazan, Rusland afgelast

Het Grand Slam judo-evenement in Kazan, Rusland, zal worden afgelast vanwege de Russische inval in buurland Oekraïne, aldus de Internationale Judo Federatie (IJF).

Het huidige scenario stemt ons zeer droevig,” verklaarde IJF-voorzitter Marius Vizer. “Dat is het product van een ontoereikende internationale discussie. De judofamilie hoopt dat er snel een oplossing komt, en dat de stabiliteit in Oost-Europa en de rest van de wereld snel wordt hersteld.

Bovendien is de loting voor de wereldbeker volleybal voor vrouwen met minstens een week uitgesteld. De loting zou maandagavond plaatsvinden. De Nevobo verklaarde: “De herziene datum voor de loting zal zo snel mogelijk na de vaststelling worden gecommuniceerd.” Later dit jaar zal het WK volleybal voor vrouwen in Nederland en Polen worden gehouden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie