120.000 mensen uit Oekraïne gevlucht sinds donderdag

Sinds het uitbreken van de gevechten op donderdag zijn ten minste 120.000 Oekraïners het land ontvlucht. Bovendien vertelde VN-functionaris Kelly Clements zaterdag aan CNN dat 850.000 mensen in eigen land ontheemd zijn.

Verscheidene mensen vluchten naar Polen en Moldavië, die in de buurt liggen. Polen verklaarde zaterdag dat 100.000 Oekraïners het land waren binnengekomen. Ze worden opgevangen in sporthallen en treinstations, aldus het persbureau Reuters.

Vluchtelingen uit Oekraïne goed opgevangen

Er zijn rijen bij een aantal grensovergangen, volgens Clements. Ze zegt tegen CNN dat de mensen en de autoriteiten aan de grens “heel aardig” zijn geweest. “Maar, het is een veranderlijk scenario. We zijn duidelijk verwoest door wat er staat te gebeuren.”

Als gevolg van het conflict van de Russische invasie proberen volgens haar tot vier miljoen mensen de grens over te steken naar de buurlanden.

De VS hadden eerder gewaarschuwd dat de Russische invasie zou kunnen leiden tot de emigratie van één tot vijf miljoen burgers.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie