Versoepelingen in aankomende persconferentie, zonder Rutte

Op dinsdag 15 februari is er een persconferentie, waar verdere versoepelingen bekend kunnen worden gemaakt. Uniek aan de persconferentie is ook dat minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers alleen het woord zal voeren. Premier Mark Rutte zal dus niet bij de persconferentie aanwezig zijn.

In een gesprek met de media bevestigt premier Rutte dat hij niet aanwezig zal zijn. ‘Het komt goed uit, want we gaan een nieuwe fase in’, voegt de premier toe, die ‘voorzichtig optimistisch’ is over de mogelijkheid tot versoepeling van de maatregelen.

Verdere versoepelingen zijn waarschijnlijk, aldus Haagse bronnen maandag tegen Nieuwsuur. Het zou een verhoging van de bezettingsgraad op verschillende locaties met zich meebrengen. Mogelijk bezoeken meer mensen theaters en stadions, en zou het uitgaansleven kunnen uitbreiden. De versoepelingen zijn volgens Rutte op dit moment niet te voorzien. We kunnen niet zeggen of de aanpassingen substantieel of bescheiden zullen zijn.

“Alle maatregelen worden onderzocht”, aldus het verslag.

Alle opties worden overwogen, volgens politiek schrijver Leendert Beekman. Alle opties liggen op tafel, en ze worden onderzocht. Het gaat dus niet alleen om de horeca, en het heeft niets te maken met het gedrag van de nachthoreca de zaterdag erop. Alles ligt op tafel, van het huisbezoek tot de nachthoreca en de stadions.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie