Honderden demonstranten tegen oorlog in Rusland opgepakt

Donderdag zijn in Rusland meer dan 1600 mensen gearresteerd bij protesten tegen de inval in buurland Oekraïne. Dit is volgens OVD-Info, een organisatie die al jaren protesten en arrestaties in Oost-Europa volgt.

Er zijn arrestaties verricht in Moskou, Sint-Petersburg en andere steden. Petersburg en andere steden. Ook in andere landen hebben demonstraties plaatsgevonden, maar voor zover wij weten hebben zich daarbij geen noemenswaardige gebeurtenissen voorgedaan.

Russen hebben donderdag op tientallen plaatsen in het land gedemonstreerd. Foto’s van demonstraties in Jekaterinenburg, in het westen, en Novosibirsk, in het zuiden, circuleren op sociale media. De politie heeft in meer dan 52 steden arrestaties verricht, aldus OVD-info.

De Russische regering heeft een waarschuwing doen uitgaan aan de burgers om niet te demonstreren. Ze kunnen zware repercussies verwachten. Marina Litvinovich, een mensenrechtenactiviste in Moskou, werd voor haar huis gearresteerd nadat ze een demonstratie tegen de oorlog in Oekraïne had georganiseerd.

Ook in Den Haag waren er kleinschalige protesten.

Demonstraties tegen de Russische invasie vonden woensdag op kleinere schaal plaats in Den Haag. Op het Binnenhof verzamelden zich tientallen tot honderden Oekraïners en Nederlanders. Ze scandeerden “Steun Oekraïne” en zwaaiden met Oekraïense vlaggen.

Demonstranten verzamelden zich ook buiten de Russische ambassade in de Hofstad. Donderdag werden door de politie barricades opgeworpen en bleef de ambassade ontoegankelijk voor gasten.

Ook in Londen, Bern en Talinn worden anti-invasiedemonstraties georganiseerd.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie