Cruciaal weekend voor de maatregelen tegen het coronavirus

Het coronavirus heeft wereldwijd al tot meer dan een miljoen doden geleid. Toch zijn we nog lang niet van het coronavirus af en bevinden we ons nu in de tweede golf. Niet lang geleden zijn de maatregelen aangescherpt. Dit om ervoor te zorgen dat de controle op het virus teruggewonnen werd. Het resultaat van deze maatregelen zou dit weekend terug te zien moeten zijn. Mochten de aantallen nog steeds hoog op blijven lopen, dan zullen er nieuwe maatregelen worden aangekondigd op aankomende dinsdag.

Hoop op een afvlakking van het dagelijks aantal nieuwe besmettingen

De maatregelen die recent zijn aangescherpt, moeten zorgen voor een afvlakking van het aantal nieuwe besmettingen. Dit weekend zou deze afvlakking zichtbaar moeten worden. Toch is de ontwikkeling van de aantal besmettingen erg zorgwekkend en bevinden we ons een trend die we liever hadden voorkomen. De cijfers worden door het kabinet nauw in de gaten gehouden en mochten de hoeveelheid besmettingen niet afvlakken, dan zullen de aankomende maatregelen extremer zijn. 

Bekijk ook de besmettingen per gemeente op Kaart Nederland

De kabinet bekijkt de situatie van dag tot dag

Afgelopen zaterdag zijn er door het RIVM 6.504 nieuwe positieve coronatests gekomen. Dit aantal is nieuw record en zorgt bij veel mensen voor zorgen. Toch geeft het kabinet aan dat ze het aantal besmettingen van dag tot dag bekijken. Meneer de Jonge geeft dan ook nog geen antwoord op de vraag of er een persconferentie en daarmee nieuwe maatregelen komt. Wel heeft Mark Rutte benadrukt dat wanneer de nieuwe maatregelen geen effect lijken te hebben, er niet wordt geaarzeld om stevige maatregelen te treffen. 

coronamaatregelen

Ander gedrag afdwingen

De coronamaatregelen die in ons land worden getroffen zijn erop gebaseerd dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Toch lijkt dit de laatste tijd mis te gaan en zal het nodig kunnen zijn om ander gedrag af te dwingen. Toch zullen hier eerst de cijfers voor geanalyseerd worden om te kunnen beslissen of er ingrijpende maatregelen nodig zijn. 

Wat van nieuwe coronamaatregelen zullen er komen?

Het kabinet lijkt beetje bij beetje de grip op het coronavirus te verliezen. Waar tot nog toe de verantwoording bij de Nederlanders zelf lag, kan het bij de aankomende maatregelen zo zijn dat de kabinet strenge eisen stelt. Dit om ervoor te zorgen dat de grip op coronavirus wordt herpakt. Over wat de maatregelen precies zullen zijn, kan nu nog geen precieze uitspraak over gedaan worden. Wel zullen de maatregelen stukken aangrijpender zijn dat de maatregelen die nu gelden.

corona

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie