De tweede coronagolf in 2020 zorgt nu al bij een grote groep mensen voor veel angst

Het aantal coronabesmettingen loopt de afgelopen dagen erg snel op. Zo zijn er in de afgelopen week meer dan 27.000 coronabesmettingen vastgesteld. Dit heeft zowel gevolgen qua maatregelen, als gevolgen voor de hoeveelheid drukte in het ziekenhuis. Ook in het ziekenhuis begint de drukte weer toe te nemen en vrezen de werknemers het ergste. Zo worden er op dit moment al afspraken en operaties uitgesteld om mensen die besmet zijn met het coronavirus op te vangen. Veel ziekenhuismedewerkers zijn bang voor een zelfde soort situatie als die er net voor de zomer plaatsvond.

Bekijk ook de besmettingen per gemeente op Kaart Nederland

Hoeveel besmettingen zijn er afgelopen vrijdag bijgekomen?

Het aantal coronabesmettingen is dus in een week tijd met 27.000 toegenomen. Een groot gedeelte van deze besmettingen is vastgesteld in de afgelopen drie dagen. Op vrijdag zijn er dan ook 5983 nieuwe besmettingen bijgekomen. Daarnaast wordt het ook in de ziekenhuizen stukken drukker en bevinden zich dat nu zo’n 1139 mensen met ernstige coronaklachten. 

Bekijk ook de besmettingen per gemeente op Kaart van Nederland

Veel ziekenhuismedewerkers raken besmet met het coronavirus

Naast dat de ziekenhuismedewerkers het weer erg druk beginnen te krijgen, ontstaan er nu ook steeds meer besmettingen onder het ziekenhuispersoneel. Zo zijn bij de afdelingen cardiologie in het ZGT ziekenhuis in Almere zo’n elf medewerkers besmet geraakt met het coronavirus. Bij veel ziekenhuismedewerkers die behoren tot de kwetsbare groep, zorgt dit voor veel angst.

corona aantallen

De vrijheid wordt steeds verder beperkt

Naast dat veel mensen bang zijn om het coronavirus op te lopen, zijn er ook veel mensen die bang zijn dat zij hun vrijheid weer gaan verliezen door het virus. Zo worden er de afgelopen tijd steeds weer nieuwe maatregelen getroffen en wordt de kans steeds groter dat we in een tweede intelligente lockdown terecht komen. Niet alleen de particulieren maken zich druk om de nieuwe maatregelen. Zo zijn er veel bedrijven die dankzij het coronavirus op omvallen staan. De eigenaren van deze bedrijven vrezen voor extremere maatregelen.

Horeca is nu nog open, maar hoe ziet dit eruit over een week?

Een sector die het erg zwaar heeft door het coronavirus, is de horeca. De horeca heeft erg veel klappen gekregen en veel zaken hebben inmiddels de deuren moeten sluiten. Toch staan er nog erg veel bedrijven overeind met een onzekere toekomst. Een tweede lockdown zou ervoor kunnen zorgen dat ook deze bedrijven zullen omvallen. Voor horeca-ondernemers is het daarom elke persconferentie spannend wat er gezegd gaat worden. Zo kunnen bepaalde maatregelen er maar zo voor zorgen dat de deuren voorgoed dicht gaan. 

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie