Coronaproof betekenis

Je hoort het tegenwoordig overal, het woord coronaproof. Van coronaproof borrelen, tot daten en vakanties. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? In dit artikel lees je wat coronaproof betekent en vind je hier voorbeelden van. 

Wat betekent coronaproof?

Coronaproof betekent dat iets veilig is om niet besmet te raken met het coronavirus. De activiteiten die je onderneemt die als coronaproof bestempeld worden hebben dus weinig risico op een coronabesmetting. Veel bedrijven gebruiken de term ook om aan te tonen dat ze zich aan alle wettelijke coronaregels houden om de kans op infectie met het coronavirus zoveel mogelijk te vermijden. 

coronaproof keurmerk

Coronaproof is geen keurmerk

Het is belangrijk om te weten dat de term coronaproof geen keurmerk is. Elke onderneming kan deze term gebruiken zonder dat hier regels aan verbonden zijn. Dat betekent dat als je een gelegenheid bezoekt die aangeeft coronaproof te zijn, dit geen garantie is dat het ook zo is. Uiteraard moeten ondernemingen zich wel aan de geldende wettelijke coronamaatregelen houden. 

Voorbeelden van Coronaproof

Coronaproof in de horeca

Het woord coronaproof zie je tegenwoordig bij veel cafés en restaurants om te laten zien dat je ze veilig kunt bezoeken. Wettelijk moet de horeca aan de volgende regels voldoen:

  • Horeca mag alleen open zijn tussen 5:00 uur in de ochtend en 17:00 uur in de middag. 
  • Je moet verplicht een coronatoegangsbewijs en identificatiebewijs laten zien om toegang te krijgen tot de horeca.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht
  • Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden.
  • Het is verplicht om een mondmasker te dragen bij het verplaatsen in de horeca.
  • 100% van de 1,5 meter capaciteit mag benut worden. Dit is 33% van de normale capaciteit. 

Coronaproof in de praktijk

Als je jezelf aan de wettelijke coronamaatregelen houdt, kun je vrijwel alles coronaproof maken. Ben je jarig en ontvang je maximaal 4 mensen, dan is dat coronaproof. Ga je wandelen met een vriendin in het bos, dan is dat coronaproof. Of ga je naar de sportschool en houd je je aan alle coronamaatregelen dan is ook dat coronaproof. Mocht je twijfelen of iets coronaproof is, of jezelf er niet veilig bij voelen dan kun je er altijd voor kiezen om iets niet te doen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie