Coronavaccin: naar verwachting half maart 2 miljoen doses toegediend

Het einde van de coronacrisis lijkt nog niet in zicht. We hebben in Nederland momenteel te maken met een strenge lockdown. De lockdown die op dit moment bezig is, is qua maatregelen nog strenger dan de lockdown die nodig was om de eerste golf van het coronavirus tegen te gaan. Toen waren maatregelen als een avondklok nog helemaal niet aan de orde. Op dat moment waren de meeste bedrijven wel gesloten, maar als je in de avond naar buiten wilde was dat gewoon mogelijk. Het is natuurlijk voor niemand leuk dat er momenteel zo veel maatregelen nodig zijn om verspreiding van het virus te voorkomen.

corona vaccin

Verspreiding van het coronavirus

Op dit moment verspreidt het coronavirus zich relatief snel onder de Nederlandse bevolking. De maatregelen zijn erg streng en juist daarom is het opvallend dat het aantal nieuwe besmettingen is gestegen de afgelopen tijd. Dit heeft waarschijnlijk grotendeels met het weer te maken. Het begon met de koude periode die nu alweer achter de rug is. Veel mensen trokken er gedurende de tijd dat er sneeuw lag op uit om te gaan sleeën of om op een andere manier van het weer te genieten. De sneeuw trok zo veel mensen aan dat het in sommige parken erg druk werd waardoor mensen niet voldoende afstand van elkaar konden houden. 

Nieuwe besmettingen

Als er veel mensen zijn die samen zonder afstand te houden in een park staan, is de kans dat het coronavirus zich kan verspreiden een stuk groter dan wanneer iedereen voldoende afstand houdt. Het is op dit moment echt nog niet verstandig om met zo veel mensen dicht bij elkaar te zijn. Na het koude weer kwam er een periode waarin het warm en zonnig was. Dat heeft er ook weer voor gezorgd dat er meer mensen naar buiten gingen en elkaar opzochten. De verwachting is dan ook dat er de komende dagen een lichte piek is het aantal nieuwe besmettingen te zien zal zijn. 

Vaccin

corona vaccin

Het feit dat er veel mensen zijn die onvoldoende afstand van elkaar houden zorgt er voor dat steeds meer mensen zich afvragen hoelang het nog duurt voordat er meer mensen worden gevaccineerd. Wanneer een groter deel van de Nederlandse bevolking een coronavaccin heeft gekregen, is de kans op overdracht van het virus een stuk kleiner. Deze week werd bekend dat de mijlpaal van de eerste 1 miljoen doses van het vaccin die zijn toegediend bereikt. Sommige mensen hebben enkel de eerste prik gekregen terwijl er ook veel mensen zijn die ook al aan de beurt zijn gekomen voor de tweede prik.

2 miljoen doses

Volgens demissionair minister van volksgezondheid Hugo de Jonge duurt het niet lang voordat de grens van de 2 miljoen doses van het vaccin is bereikt. Hij gaf aan te hopen dat het rond half maart is gelukt om de volgende miljoen prikken uit te delen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie