coronacheck app controleren

Vandaag met het ministerie van Volksgezondheid dat Spoedtest.nl geen fraude heeft gepleegd met vaccinatiebewijzen. Wel werende er op grote schaal onrechtmatig herstelbewijzen afgegeven aan klanten van spoedtest.

Eerder deed het ministerie aangifte tegen spoedtest wegens fraude aanwijzingen. Er waren “sterke vermoedens” dat er onterechte vaccinatiebewijzen waren uitgegeven. Een testbedrijf als spoedtest hoort namelijk geen vaccinatiebewijzen aan te maken. Nadat het ministerie dit ontdekte legde ze dit voor aan het forensisch onderzoeksbureau en deed aangifte.

Fraude spoedtest
Directeur Spoedtest.nl

Rasmus, de directeur van Spoedtest reageerde direct door de verdenkingen “volledig ongegrond” te noemen. Het forensisch onderzoeksbureau trekt de conclusie dat er niet is gefraudeerd met vaccinatiebewijzen.

Onterechte herstelbewijzen

Het forensische onderzoek liet wel zien dat spoedtest op grote schaal herstelbewijzen heeft uitgegeven. Maar volgens het ministerie is er geen Fraude in het spel. De herstelbewijzen werden afgegeven nadat spoedtest vast had gesteld dat je recent positief bent getest op corona. Alleen het GGD is bevoegd om corona-herstelbewijzen af te geven, deze bewijzen waren dus onterecht verstrekt. Of deze herstelbewijzen inactief worden gemaakt is onbekend.

Testen Voor Toegang spoedtest weer mogelijk

Nadat het ministerie aangifte deed tegen Spoedtest.nl werd de testaanbieder direct verwijderd van Testen Voor Toegang. Hierdoor konden er geen nieuwe afspraken worden gemaakt via de testenvoortoegang.nl website. Hoewel verschillende media ook melde dat alle 100 testlocaties werden gesloten, was dit nooit het geval. Spoedtest is in de tussentijd doorgegaan met testen voor reizen.

Inmiddels kan Spoedtest weer in het Testen Voor Toegang systeem van stichting open Nederland. Hierdoor kan je weer een afspraak plannen bij spoedtest via de testenvoortoegang.nl site. Of Spoedtest stappen gaat ondernemen tegen het ministerie wegens de onterechte aangifte van Fraude is onbekend. Maar waarschijnlijk niet aangezien er wel degelijk spraken was van onterechte handelingen in het portaal van de overheid.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie