PCR of CORONATEST Longerhouw, Schettens 160+ locaties
Inhoudsopgave Toon

Zo werkt de corona-sneltest

In onderstaande instructie video wordt uitgelegt in welk geval u zich moet sneltesten op COVID-19. Ook beschrijven we hoe het laten testen op het virus in zijn werk gaat:

ervaringen snelheid uitslag Longerhouw coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

  • Leverproblemen of schade
  • Bloedproppen
  • Nierschade
  • hart problemen
  • Flauwvallen
  • Gezwollen ogen
  • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
  • Rode oog
  • Bloed ophoesten
  • Guillain-Barre-syndroom
  • Epileptische aanvallen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

  • Hoest: 54%
  • Kortademigheid: 13%
  • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
  • Koorts: 56%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Longerhouw aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid sneltest straten

  • Gebuurte Verspreide huizen Hommerts
  • Buurt Dearsum
  • Buurt Hindeloopen
  • Streek Hieslum
  • District 11 Zuidoost IJlst
  • Stadsdeel Tirns
  • Buurt Warns

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Longerhouw - corona-teller.nl - Coronavirus Longerhouw Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Longerhouw coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op het Coronavirus in Longerhouw

GGD vragen corona Longerhouw
Elke lokale mediaorganisatie welke voldoet aan de doelgroep komt in aanmerking voor het tijdelijke steunfonds. Deze doelgroepen zijn: Lokale nieuwssites, lokale publieke omroepen, huis-aan-huisbladen en lokale nieuwskranten. Meer informatie vind u op de pagina “Regelingen voor media en omroepen” op rijksoverheid.nl

Een coronatest kun je laten doen door heel Nederland. Verschillende organisaties bieden verschillende soorten testen aan. Op deze pagina vind je een overzicht van alle locaties en test bedrijven in de buurt!

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

Je hoeft niet te bellen voor de corona testuitslag. Deze ontvang je namelijk digitaal! Ook heb maken van een testafspraak kan via onze website.

De coronavirus hulplijn beantwoord vragen over het coronavirus. Het maken van een afspraak gaat niet via deze corona hulplijn. Dit doe je online, op onze pagina vind je meer informatie over het online maken van een afspraak.

De preciese werking van de coronatest verschilt iets per type test. Algemeen genomen wordt er testmateriaal afgenomen in de neusholte en in de mond. Dit testmateriaal wordt vervolgens onderzocht, zodat er kan worden vastgesteld of je besmet bent.

Een coronatest doen kan bij locaties door heel Nederland. Zowel bij commerciële partijen als de GGD zelf. Welke test het beste is voor jouw lees je op onze website.

Je maakt online een afspraak, Gaat op de afgesproken tijd naar de testlocatie en laat je testen. Vervolgens krijg je digitaal de uitslag van de coronatest.

Coronatest kan bij een GGD teststraat of een commerciële partij.

Het kabinet probeerd voor de mediasector de gevolgen van het coronavirus op 3 manier te beperken:

  • Tijdelijk Steunfonds met financiële hulp
  • Coulancemaatregelen
  • Kabinetsbrede Steunpakketten

Het landelijk nummer om een GGD testafspraak te maken is 0800-1202. Voor het maken van een online afspraak vind je op onze pagina meer informatie.

Heb je vragen over het coronavirus? Geen enkel probleem op onze website beantwoorden we al je vragen!

Bron- en contactonderzoek van het RIVM wijst uit dat 99% van de contacten. Binnen 10 last van klachten krijgt nadat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Daarom geld er een quarantainetijd van 10 dagen na het in contact komen met een besmet persoon.

Besmetting door aanraking van een sporttoestel en/of sportattributen is klein, maar niet uitgesloten. Daarom moet je sportmaterialen altijd desinfecteren en regelmatig je handen wassen.

Als je klachten hebt gerelateerd aan het coronavirus (COVID-19) moet je in quarantaine totdat u een negatieve coronatestuitslag heeft. Dit is om te voorkomen dat u andere mensen kunt besmetten.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

Door de maatregelen te volgen zijn mooie resultaten behaald. Hierdoor zijn de cijfers beperkt gebleven. Ondanks de enorme inpakt van de padimie, zien wij een positieve ontwikkeling in de afname van het aantal besmettingen.

Ook honden kunnen besmet raken met het nieuwe coronavirus COVID-19. Ook zijn er enkele gevallen bekend met dier-op-mensbesmettingen. Over alle bekende gevallen met honden, katten en andere dieren bekijk “Dieren en COVID-19” op het RIVM.

De personen die het meeste risico lopen op COVID-19 zijn:

  • Ouderen (65+)
  • Personen met Hart- en vaatziekten
  • Mensen met een verzwakt immuunsysteem, waaronder veel MS-patiënten
  • Mensen met een hoge bloeddruk
  • Diabetespatiënten
  • Kankerpatiënten, waarvan het immuunsysteem verzwakt is

Deze Risicogroepen worden gedefinieerd door het RIVM en de WHO.

De Coronatest van het GGD is een PCR test. Bij de PCR test wordt er door middel van een speciaal wattenstaafje (swab) bij de patiënt in de neusholte en keel testmateriaal afgenomen. Dit testmateriaal wordt vervolgens in een laberatorium van het GGD onderzocht op corona virusdeeltjes.

Het niet naleven van de coronavirus maatregelen is strafbaar. De boete voor meerderjarigen is 390 euro, voor minderjarigen geldt een boete bedrag van 95 euro.

Ook jongeren moeten ten alle tijden anderhalve meter afstand houden.

Als je bent getest op covid krijg je zo snel mogelijk een resultaat. Bij sneltesten is dit bijna direct (max 20 minuten). Bij GGD krijg je meestal binnen 24 tot 48 uur de uitslag.

Er geld een maximale gezelschapsgrotte van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar zijn hier van uitgesloten.

De uitslag van de GGD duurt 24 tot 48 uur. De uitslag van de coronatest moet je in quarantaine afwachten.

Gemiddeld 24 tot 48 uur duur het tot je de uitslag hebt van een GGD coronatest. Bij sneltesten krijg je de uitslag vaak al binnen een kwartier.

Het afnemen van het testmateriaal in de neusholte en mond duurt slechts 5 minuten. Bepalen of het testmateriaal ook daadwerkelijk het coronavirus bevat duurt even. Bij een sneltest gaat dit vrij rap, namelijk binnen 20 minuten. Bij de GGD test daarintegen wordt het niet op locatie onderzocht. Wat resulteert in een quarantaine periode van 24 tot 48 uur na het afnemen van de test.

Een afspraak maken voor de coronatest kun je hier doen.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie