Corona besmettingsfeestjes van anti-vaxers

Sinds de aankondiging van bredere inzet van de QR-code gaan Anti-vaxers steeds verder. Eerder werd geprobeerd om QR-codes en vaccinatiebewijzen via fraude te bemachtigen. Door het omkopen van GGD en zorgmedewerkers, dit resulteerde in meerdere aanhoudingen. Nu lijken anti-vaxers het gemunt te hebben om corona herstelbewijzen, hiermee kun je net als een vaccinatietoegangsbewijs over waar een QR-code nodig is naar binnen.

Bewust corona krijgen

Om een herstelbewijs te krijgen van het GGD moet je eerst besmet raken met het virus. Dit lijkt geen enkel probleem, eerder werden hiervoor al corona kits aangeboden met een buisje coronavirus om tot je te nemen. Deze website was binnen enkele uren offline gehaald. Maar antivaxers houden ook zogenaamde “corona besmettingsfeestjes”, feesten met corona besmette personen om zo ook het coronavirus te krijgen. Recent deelde een 22-jarige HBO student uit Heemstede in de Telegraaf, hoe een besmettingsfeestje werkt.

Wat is een corona besmettingsfeestje

De 22-jarige antivaxer uit Heemstede omschrijft het besmettingsfeestje als volgt. De persoon of personen met het coronavirus doen eerst een mondkapje op. Die gaat een kwartier flink hoesten en niezen in het mondkapje zodat deze goed vervuild raakt met het virus. Vervolgens wordt dit besmette mondkapje doorgegeven aan iemand zonder corona. “Flink doorademen en dan hoop je dat het bingo is.”

jezelf besmetten met coronavirus voor herstelbewijs

Ook wordt er op het besmettingsfeestje functioneel met elkaar geknuffeld zodat het virus “lekker kan rondgaan”. De 22-jarige antivaxer kreeg hier wel een raar gevoel bij. Alles in je lichaam heeft aan “Dit klopt niet, dit hoor je niet te doen”, maar verteld de antivaxer ik voelde me ook blij. Want je voelt je zo afgezonderd en gedwongen om het vaccin te nemen. Dan is dit de enige oplossing om weer te kunnen doen wat je wilt. “Eindelijk weer uitgaan of in een restaurant eten”, aldus de 22-jarige student.

“Russische roulette”

Ger Rijkers immunoloog noem de antivax besmettingsfeestjes: “Russische roulette”. Je speelt met het leven en de gezondheid van anderen. Jij raakt namelijk niet alleen besmet, maar je zorgt er ook weer voor dat andere besmet raken.

Hoe vaak coronabesmettingsfeestjes als deze voorkomen is onbekend. Naast het artikel in de telegraaf hebben wij geen andere publieke informatie kunnen vinden. Waarschijnlijk worden feestjes als deze via gesloten socialmedia groepen georganiseerd. Dit om te voorkomen dat de overheid achter deze gevaarlijke evenementen komen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie