Donny Roelvink’s Tanden: Voor- en Na Facings

Als je regelmatig de roddelpagina’s leest kun je er niet omheen, de tanden van Donny Roelvink. De zoon van de bekende zanger Dries Roelvink heeft een tijdje terug facings laten plaatsen op zijn tanden. Maar de behandeling is niet juist uitgevoerd, met als gevolg dat Donny nu heel veel spijt heeft van zijn keuze.

Donny Roelvink’s facings 

De 23-jarige Donny Roelvink besloot in een opwelling dat hij net als vele anderen mooie witte en rechte tanden wilden. Hij besloot daarvoor facings te laten plaatsen over zijn tanden. Voor deze behandeling ging hij naar het buitenland omdat het daar goedkoper is dan in Nederland, een beslissing waar hij achteraf wat langer over na had moeten denken.

“Ik was heel naïef en eigenwijs”

Facings

Facings zijn dunne schildjes gemaakt van composiet of porselein. Omdat de schildjes een bepaalde dikte hebben wordt een deel van je eigen tanden weggeslepen. Hierdoor zien je tanden er niet groter uit dan voorheen en heb je een mooi resultaat. 

Waarschuwing

Tijdens een programma sprak Donny over zijn behandeling, een tandarts die toen aan tafel zat waarschuwde hem dat de kans groot is was dat 15% van zijn tanden uiteindelijk af zouden sterven. Donny nam de waarschuwing niet echt serieus totdat hij daadwerkelijk klachten begon te krijgen. Gelukkig heeft Donny op tijd hulp gezocht bij een goede tandarts in Nederland anders waren de gevolgen nog veel erger. 

Donny’s advies 

Donny geeft zelf toe dat hij een grote fout heeft gemaakt door naar het buitenland te gaan en daar facings te laten plaatsen. Hijzelf zal hier de rest van zijn leven last van hebben. Dat is de reden dat Donny op zijn Instagrampagina een video heeft geplaatst om zijn volgers te waarschuwen van de gevaren van deze behandeling. 

Voor hemzelf is het te laat, maar zijn volgers kunnen, maar gewaarschuwd zijn. Facings laten zetten bij een onbekende tandarts in het buitenland is geen goede keuze. Uiteindelijk kan het je hele gebit verwoesten en de kosten om dit weer recht te zetten zijn vele malen hoger dan de kosten van een goed uitgevoerde facing behandeling bij een erkende Orthodontist in Nederland

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie