Corona is een bedreiging voor de mentale gezondheid van mensen onder de 25 jaar. Hoe kan het dat het aantal psygische klachten toe blijft nemen?

Door het coronavirus zijn steeds meer mensen thuis komen te zitten. Hierdoor zijn erg veel mensen hun baan verloren. Daarnaast is het voor veel mensen niet meer mogelijk om deel te nemen aan sociale activiteiten. Het zijn met name de jongeren die last hebben van deze vervelende situatie. Bovendien hebben veel jongeren nu geen les meer op verschillende colleges. Hierdoor voelen erg veel mensen onder de 25 jaar zichzelf niet meer zoals het zou moeten. Hoe kan het dat het aantal psygische klachten blijft toenemen en is hier eigenlijk wel iets tegen te doen. 

corona

Besmettingen Coronavirus bekijken op kaart Nederland

De herfst komt eraan

Ieder jaar zorgt de herfst ervoor dat er mensen depressief worden. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat zij minder vitamine D aanmaken door de zon. Echter, helaas is de kans groot dat dit door het vervelende coronavirus alleen nog maar erger gaat worden. Zeker de jongeren lopen extra risico’s bijvoorbeeld doordat zij te maken krijgen met eenzaamheid. Wanneer een student alleen op een kamer zit, is de kans groot dat hij of zij zich eenzaam gaat voelen. 

Eenzaamheid door het coronavirus

Helaas zorgt het coronavirus dus niet alleen maar voor fysieke klachten, maar ook voor mentale klachten. De maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zullen zorgen voor social distancing. Wanneer studenten te veel alleen zijn, zullen zij zich niet meer op hun gemak voelen, al helemaal niet als zij ook niet buiten af kunnen spreken. 

corona

Stress door het coronavirus

Naast dat erg veel jongeren last krijgen van eenzaamheid door het coronavirus, krijgen ook steeds meer jongeren last van stress. Deze stress heeft verschillende oorzaken. Allereerst zijn veel jongeren bang dat zij achterblijven met een studieschuld. Daarnaast verwachten een aantal jongeren dat zij te maken gaan krijgen met een hoge schuld die aan het ontstaan is doordat er steeds meer economische schade ontstaat. Hierdoor loopt de staatsschuld van Nederland verder op. De kans is groot dat het grootste gedeelte van de jongeren deze schade dient te betalen. 

Hulp voor jongeren

Om te voorkomen dat het grootste gedeelte van de jongeren echt depressief raakt, is het van belang dat zij op tijd met een expert gaan praten. Wanneer zij ervoor kiezen om op tijd met een expert te gaan praten, kunnen zij hun gevoelens kwijt. De kans is groot dat de klachten hierdoor af zullen nemen. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat jongeren zich zo veel mogelijk aan de regels houden van de Nederlandse Overheid houden en hierdoor fysiek gezond blijven. Zo is het van belang dat zij gebruik maken van handgel en zich aan de anderhalve metermaatregel houden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie