Coronavirus in Ridderkerk Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Ridderkerk 2 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus (covid-19) in Ridderkerk. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Ridderkerk per 100.000 mensen komt neer op 4.

Coronacijfers Ridderkerk vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Doden door COVID-19 117
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 81% / 79%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 mensen besmet met het corona virus. Hiervan zijn er 118.007 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 01 september geeft het RIVM Ridderkerk nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Ridderkerk

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Ridderkerk van de Rijksoverheid met het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Ridderkerk
kaart van Ridderkerk - corona-teller.nl - Coronavirus Ridderkerk Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Ridderkerk
Ziekenhuisopnames Ridderkerk - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Zuid Holland

Welke Plaatsen zijn er in de Gemeente Ridderkerk?

Laatste Cijfers COVID-19:

Onderstaand vind u diverse data over coronavirus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn gevisualiseerd in diagrammen die per dag de gegevens tonen. Enkele voorvallen worden pas enkele dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden gecorrigeerd.

Bij GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Ridderkerk

Aantal besmettingen Ridderkerk grafiek Coronavirus Ridderkerk Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Ridderkerk ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op corona.

Corona patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis voor corona virus.

Grafiek ziekenhuis opnames Ridderkerk

Ziekenhuis opnames Ridderkerk Corona cijfers rivm en GGD Ridderkerk
Het feitelijke aantal corona virus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Ridderkerk niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

aantal doden corona virus Ridderkerk
Het daadwerkelijke aantal doden in Ridderkerk door corona ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke gegevens kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest.

Coronavirus in riolering Ridderkerk

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Ridderkerk is 550. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Ridderkerk van één week te delen door het aantal metingen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Ridderkerk, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Ridderkerk.

Corona afvalwater Ridderkerk rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen laatste nieuws van heel de wereld. Hierop leest u de wereldwijde cijfers en nieuws over corona virus

Vragen over coronavirus in Ridderkerk

Er zijn in Ridderkerk enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er Ridderkerk

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de (COVID-19) corona-kaar kun je exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in de regio Ridderkerk. Bekijk COVID-19 kaart regio Ridderkerk

Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Ridderkerk?

GGD Ridderkerk heeft een teststraat in de omgeving Ridderkerk, hier kun je gratis testen op corona met klachten. PCR-testen voor vakantie omgeving Ridderkerk? Vanaf 1 oktober 2021 kost testen voor je reis geld. We verwijzen je naar PCR coronatest Ridderkerk, dit is een kaart met alle commerciële testlocaties in Ridderkerk geschikt voor reizen naar het buitenland.

Maatregelen tegen COVID-19 in Ridderkerk

Aantal Corona virus besmettingen ridderkerk COVID 19

Lees boetes corona en andere regels waaronder: met hoeveel mensen mag je in een auto tijdens corona, hoeveel.mensen in auto corona, maatregelen winkels, met hoeveel mensen mag je uit eten. NatuurlijkRidderkerk blijven de basisregels in Ridderkerk buitengewoon belangrijk tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Geen handen schudden
  • Niezen en hoest alleen in de elleboog
  • Blijf binnen; werk thuis zoveel dit mogelijk is
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Ben je buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
  • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

Het laatste nieuws over coronavirus in de buurt

Data Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor dit bericht vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie