Rhenen Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Rhenen 23.0 mensen positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus in Rhenen. Het aantal besmettingen met corona in Rhenen per honderdduizend mensen komt neer op 113.8.

Coronacijfers Rhenen vandaag, 08 december

Coronavirus besmettingen* 23.0
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen 22
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 79% / 78%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn tot nu toe 2365409 inwoners positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan covid-19. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 09 december geeft het RIVM Rhenen nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Rhenen

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Rhenen van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Rhenen
kaart van Rhenen - corona-teller.nl - Coronavirus Rhenen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Rhenen
Ziekenhuisopnames Rhenen - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus in Provincie Utrecht

Gemeente Rhenen: Alle Plaatsen

Cijfers COVID-19 aantal besmettingen:

Onderstaand vind u diverse statistieken over coronavirus (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze cijfers zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de gegevens tonen. Het GGD krijgt in sommige gevallen een paar dagen later melding wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden gecorrigeerd.

Aan GGD gemelde besmettingen met het coronavirus

Deze grafiek toont het aantal coronavirus besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Rhenen

Aantal besmettingen Rhenen grafiek Coronavirus Rhenen Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Rhenen ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal corona virus patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Rhenen

Ziekenhuis opnames Rhenen Corona cijfers rivm en GGD Rhenen
Het feitelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Rhenen in sommige gevallen niet op de hoogte is van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus (covid-19) overledenen worden een paar dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona regio Rhenen
Het daadwerkelijke aantal doden in Rhenen door corona virus ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Let op werkelijke cijfers kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Corona (covid-19) in rioolwater Rhenen

Het aantal gemeten corona deeltjes in Rhenen is 1856. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Rhenen van één week te delen door het aantal water testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Rhenen, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Rhenen.

Corona afvalwater Rhenen rivm
Wij hebben ook een kaart van Corona laatste nieuws per land. Op deze pagina lees je de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over coronavirus

Vragen over corona Rhenen

Er zijn in Rhenen enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in regio Rhenen

Vandaag zijn 23.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op onze corona-teller bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met corona in de regio Rhenen. Klik hier voor regio Rhenen

Waar kan ik me laten testen op covid-19 in de regio Rhenen?

Voor coronatesten met klachten in Rhenen kun je gratis terecht bij teststraten van de GGD Rhenen. Testen voor je reis? Vanaf oktober 2021 gaat dit niet meer via testenvoorjereis.nl, vind op PCR corona-test Rhenen waar je kunt covidtesten voor je reis in Rhenen.

Huidige maatregelen tegen corona Rhenen

Aantal Coronavirus besmettingen regio rhenen COVID 19

Lees met hoeveel mag je op terras en vragen als: groepen van 10 personen corona, met hoeveel mensen mag je samen komen, rijksoverheid versoepelingen, nieuwe coronamaatregelen. De basisregels in Rhenen blijven goed tegen verspreiding van het virus:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoesten alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf binnen; werk vanuit huis als dit mogelijk is
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Ben je buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere personen
  • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Meer statistieken corona in de buurt

Data Bronnen voor coronavirus

Gebruikte Databronnen vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie