Na besmetting met het coronavirus kunnen de effecten nog lang duren, hoe kan het dat mensen zo veel last houden van de nasleep?

Helaas heeft het coronavirus ontzettend veel vervelende gevolgen. De gevolgen zijn voor bijna iedereen in de maatschappij merkbaar. Zo heeft bijna iedereen (in)direct de gevolgen van het vervelende virus. Om er zeker van te zijn dat het coronavirus zo min mogelijk schade aanricht, kiest de Nederlandse Overheid ervoor om strenge maatregelen af te kondigen. 

corona

Aanstaande dinsdag is er wederom een persconferentie waarin de eventuele nieuwe maatregelen rondom het coronavirus besproken gaan worden. Gelukkig neemt het aantal besmettingen de afgelopen tijd steeds verder af. Echter, het komt steeds vaker voor dat mensen meerdere keren besmet raken met het coronavirus. Daarnaast heeft het coronavirus in de meeste gevallen ook een vervelende nasleep, maar hoe kan dit eigenlijk?

Meerdere keren besmet met het virus

Steeds meer mensen raken vaker besmet met het coronavirus. Tenminste, ze worden vaker dan één keer positief getest op Covid-19. In het begin van de pandemie dacht vrijwel iedereen dat het verstandig zou zijn om zo veel mogelijk immuniteit te creëren. Helaas was toen nog niet bekend dat het virus zo veel impact zou kunnen hebben, zowel op korte als op lange termijn. Veel mensen die besmet zijn met het virus krijgen allerlei verschillende klachten. Toch herkennen de meest mensen de klachten wanneer ze het virus voor een tweede keer krijgen. Hierdoor weten ze ook dat ze erg voorzichtig dienen te zijn en alle richtlijnen op moeten volgen om de ernstige gevolgen zo veel mogelijk te beperken. 

De nasleep van het virus

De meest mensen die besmet zijn geraakt met het vervelende virus krijgen naderhand nog meer klachten. In een aantal gevallen is het zelfs zo dat mensen hun klachten bijna niet kwijt raken. In beide gevallen is het uiterst belangrijk om rustig aan te doen en zo veel mogelijk te herstellen. Toch komt het geregeld voor dat mensen niet eens meer kunnen sporten doordat hun conditie helemaal weg is. Helaas is hier nog te weinig aan te doen. Daarom hopen de meeste mensen dat er snel een corona vaccin is. 

Het coronavirus beschadigd de longen

Veel mensen die het vervelende virus al eens gehad hebben, zullen waarschijnlijk ook weten dat het virus de longen van mensen kan beschadigen. Hierdoor krijgen steeds meer mensen last van de vervelende nasleep van het virus. Zo zijn er mensen die hun yoga oefeningen voor de televisie niet eens meer kunnen doen. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Toch bestaat de kans dat ook zij weer kunnen genezen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie