Het coronavirus zorgt voor stress, maar hoe kan het dat de werkstress de 2e keer zo snel stijgt?

Het coronavirus zorgt bij de meeste mensen voor ontzettend veel vervelende situaties. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk hoe lang deze situaties nog gaan duren. Dit komt voor een groot deel door de verschillende meningen van alle experts.

corona

Doordat een aantal experts andere feiten op tafel gooien en andere voorspellingen doen, zorgt dit voor uiterst veel verwarring. Voor veel mensen in Nederland levert deze verwarring redelijk veel stress op. Daarnaast hebben mensen natuurlijk ook nog redelijk veel stress door het coronavirus. Zo zijn banen niet meer gegarandeerd en zitten mensen in de financiële problemen. 

Stress door het coronavirus

Het coronavirus zorgt voor veel vervelende situaties. Bijna iedere Nederlander ervaart de vervelende gevolgen van het coronavirus. Er zijn een aantal bedrijven waar nauwelijks omzet gegenereerd wordt. Voor veel werknemers is dit ook erg stressvol. Normaliter komt de stress voornamelijk door de werkdruk, maar in het jaar 2020 komt de stress voor het grootste gedeelte door de onzekerheid die het coronavirus met zich mee brengt.

Stress door het werk

Naast dat het coronavirus voor ontzettend veel stress zorgt, zorgt het werk natuurlijk ook voor erg veel stress. Doordat de maatregelen rondom het coronavirus ervoor zorgen dat mensen zo veel mogelijk thuis dienen te werken, ontstaat er een tekort aan krachten. In veel gevallen kan dit tekort niet of nauwelijks opgelost worden en dit heeft te maken met de werkgelegenheid in Nederland. Er zijn erg veel werkgevers op zoek naar nieuw personeel. Helaas is het voor veel werkgevers niet haalbaar om veel personeel aan te nemen. Hierdoor kiezen steeds meer werkgevers voor freelance krachten. Echter, de meeste freelance krachten krijgen hier helaas ook stress van.

Weinig werk voor freelancers

De meeste werkgevers willen geen nieuwe krachten meer aannemen. Dit heeft voor een deel te maken met de onzekerheid van de meeste werkgevers. Wanneer er op dit moment geen omzet meer gegenereerd wordt, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van freelancers. Toch hebben de meeste freelancers in Nederland te weinig werk.

Dit komt voor een groot deel doordat er ontzettend veel freelancers in Nederland zijn. Helaas hebben freelancers niet dezelfde rechten als het meeste vaste personeel. Voor hen is deze periode vol onzekerheid dan ook extra stressvol. Gelukkig probeert de Nederlandse Overheid deze onzekerheid zoveel mogelijk weg te nemen door allerlei verschillende maatregelen te nemen. Daarnaast worden er ook een aantal subsidies vrijgegeven waar ze gebruik van kunnen maken. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie