Hoe kan je het coronavirus krijgen als je jezelf aan alle regels houdt?

Op dit moment heeft de hele wereld last van het vervelende coronavirus. Helaas zorgt het virus voor veel slachtoffers over de hele wereld. In de meeste landen in de wereld zorgt het coronavirus daarnaast ook voor veel maatschappelijke onrust.

corona

Met name de maatregelen rondom het coronavirus worden steeds vaker betwist. Door deze maatregelen ontstaat veel economische schade en krijgen erg veel mensen last van psychologische klachten. Echter, werken de maatregelen wel en hoe kan het dat je besmet raakt met het coronavirus als je jezelf aan de regels houdt?

De impact

Doordat de maatregelen zo ontzettend veel impact hebben, zijn er een aantal mensen die betwisten of de maatregelen wel zinvol genoeg zijn. Daarnaast vragen steeds meer mensen zich af je of je besmet kunt raken als je jezelf aan alle maatregelen houdt. Helaas kan het zo zijn dat je besmet raakt met het coronavirus terwijl je jezelf alsnog aan alle regels houdt. Dit heeft te maken met de verschillende manieren waarop het virus verspreidt kan worden. Toch heeft de Nederlandse Overheid zo veel mogelijk verschillende manieren van verspreiding afgeschermd. Helaas heeft dit ontzettend veel impact op de maatschappij.

De regels van dit moment

Op dit moment geldt het advies om minimaal 1,5 meter afstand te houden, handen te wassen, een mondkapje te dragen, het aantal reisbewegingen te beperken en het thuisblijven als er klachten zijn. Echter, helaas is nog niet helemaal duidelijk of deze regels er daadwerkelijk voor zorgen dat mensen geen klachten kunnen krijgen. Volgens een aantal experts is de kans op besmetting met het coronavirus nooit ‘nul’. Er is altijd een kans om het virus te krijgen, bijvoorbeeld via de lucht. 

corona

De 1,5 meter is niet waterdicht

Uit recent onderzoek blijkt dat de waterdruppeltjes wel degelijk verder gaan dan de welbekende 1,5 meter. Echter, de kans dat je via aerosolen besmet raakt lijkt redelijk klein. Daarentegen kan het zo zijn dat het niezen en hoesten wel kan zorgen voor veel verspreiding. Dit komt doordat de virusdeeltjes soms wel één week in leven blijven. Er is dan ook te concluderen dat het coronavirus voor veel besmettingen kan zorgen terwijl de maatregelen gehandhaafd worden.

Besmet met het coronavirus in de supermarkt

In de supermarkt kan het ook voorkomen dat mensen besmet raken met het coronavirus. Dit heeft te maken met de verschillende manieren waarop het virus verspreidt kan worden. Het virus kan bijvoorbeeld verspreidt worden via een winkelwagen en een deurklink. De deeltjes van het coronavirus blijven wel 9 uur in leven. Het is dus van belang om zo veel mogelijk de handen te wassen en in sommige gevallen gebruik te maken van handgel.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie