Coronavirus totaal aantal doden en top 3 meest getroffen landen

Het coronavirus zorgt in het ene land voor nog meer problemen dan in het andere land. Het is dan ook nog maar de vraag hoe lang we met zijn allen zullen leiden onder de gevolgen van het coronavirus. Zo hangt dit onder af van wanneer er een goed vaccin op de markt komt. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan verschillende vaccins, maar is er nog niks definitiefs in Nederland op de markt gekomen. 

Naast Nederland zijn er een aantal landen die nog erger onder het virus leiden dan wijzelf. Wanneer er gekeken wordt naar de hoeveelheid leed, kan er onderscheid gemaakt worden in de leed die ontstaat door de hoeveelheid doden, maar ook door de hoeveelheid economische schade die zowel op korte als op lange termijn voor veel schade zorgt.

corona-abc

De landen met in verhouding de grootste hoeveelheid coronadoden

Wanneer je kijkt naar de gegevens die wereldwijd bekend zijn gemaakt, zijn er in Peru erg veel coronadoden. Zo zijn er hier per een miljoen inwoners meer dan 1000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Naast Peru scoort België wereldwijd ook erg hoog. Zo zijn er in België al zo’n 963 mensen per miljoen inwoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Nederland scoort ten opzichte van deze twee landen relatief laag. Zo zijn er in Nederland zo’n 420 per 1 miljoen inwoners overleden aan de gevolgen van het virus. Wanneer je kijkt naar de totaal aantal coronadoden, komt het aantal al boven de miljoen uit.

corona ab

Corona en economie Nederland ten opzichte van Europa

Het coronavirus heeft naast een invloed op de gezondheid ook een grote invloed op de economie. Zo daalt de economie in vrijwel elk land erg hard en blijft het de vraag tot hoeveel schade dit daadwerkelijk zal lijden. Wanneer je kijkt naar de economie in Nederland en de economie in andere Europese landen, is het opvallend dat Nederland economisch stukken minder lijdt onder de gevolgen van het coronavirus. De reden waarom Nederland hier minder onder lijdt, heeft voornamelijk te maken met dat er hier een intelligente lockdown is geweest. Hoe de cijfers zich verder ontwikkelen, blijft vooral afwachten.

Meer maatregelen zorgen in veel gevallen voor meer economische schade

In Nederland zijn we erg terughoudend met de coronamaatregelen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de economie extreem leidt onder deze maatregelen. Zo lang het niet nodig is om ingrijpende maatregelen te treffen, stelt de Nederlandse regering dit liever uit. Deze aanpak zorgt dan ook voor een verdeeldheid van het land. Zo is niet iedereen het eens met deze beslissing en zagen veel Nederlanders dit liever anders. Of dit uiteindelijke de beste aanpak is, zal in verloop van tijd gaan blijken. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie