Turkse man heeft al 15 maanden het coronavirus

Ik heb al heel lang corona. Het is echt.” Een man in Istanbul, Turkije, is al bijna 450 dagen in quarantaine. Elke keer dat hij is getest, is hij positief teruggekomen.

Stoornis van het immuunsysteem

Muzaffer Kayasan vertelde Reuters dat hij er aan gewend is. De man, die 56 jaar oud is, heeft leukemie. Zijn immuunsysteem is aangetast door de bloedziekte. Om corona aan te vallen, ontwikkelt het lichaam van Muzaffer geen of onvoldoende antilichamen. Als gevolg daarvan begon hij in november 2020 positief te testen op Covid-19. Ik was ervan overtuigd dat het virus me zou doden toen ze me vertelden dat ik corona had. Ik heb leukemie, en Covid kwam dicht bij het doden van mij ook. Ik was op een gegeven moment onder de 50 kilo.

Het stoplicht knippert rood.

Muzaffer lag al maanden in het ziekenhuis. Hij wordt thuis afgezonderd tot hij weer op krachten is. Muzaffer komt niet in aanmerking voor een coronavaccin omdat hij 78 keer achter elkaar positief heeft getest. ”Het voelt alsof mijn vader vastzit voor een rood verkeerslicht dat maar niet op groen wil springen”, zegt zijn zoon Gokhan. ”Mijn vader is een positief persoon, maar hij zou willen dat hij nu negatief kon zijn.”

Het New England Journal of Medicine, een van de meest prestigieuze medische tijdschriften, heeft geschreven over corona en de gevolgen ervan voor chronisch zieken met een verzwakt immuunsysteem. Patiënten met corona lopen een aanzienlijk hoger risico op infecties op de lange termijn. Sommige cellen van het immuunsysteem werken niet of niet goed genoeg voor hen. Deze cellen, bijvoorbeeld, worden niet aangetast door corona. Andere cellen die normaal gesproken Covid zouden aanvallen, zwijgen. Het resultaat is dat de coronapatiënt geïnfecteerd blijft.

“Covid is een vrouw.”

Muzaffer wordt regelmatig bezocht. “Het is moeilijk. Alleen via het raam kan ik mijn kinderen zien.” Azra, zijn kleindochter, is de enige die bij hem in de buurt mag komen. Hij vindt het ook leuk om haar cadeaus te geven. Azra heeft geen idee wat er aan de hand is met haar grootvader. Grootvader is één van hen. Hij ontdekte Corona na zijn laatste positieve test. “Covid moet een vrouw zijn, want ze is geobsedeerd door mij.

Even later begint Muzaffer af te brokkelen. Met betraande ogen doet hij een beroep op de Turkse gezondheidsautoriteiten. “Maak alstublieft een uitzondering voor mij en andere langdurige coronalijders en geef ons hoe dan ook een vaccinatie.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie