coronadoden

De gevolgen van het coronavirus zijn immens groot wereldwijd. Zo gaan er veel banen door verloren en zal de economie vooral na de pandemie een flinke klap krijgen. Naast de economische schade die door toedoen van het virus ontstaan, heeft ook enorme gevolgen voor de volksgezondheid. Zo worden er dagelijks erg veel mensen ziek en belandt een gedeelte van hen in het ziekenhuis.Een gedeelte van de mensen die in het ziekenhuis terecht komen vanwege het virus, komen te overlijden.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Het dodental door het coronavirus wereldwijd

Vrijwel elk land merkt de gevolgen van het coronavirus. Elk land hanteert dan ook een net wat andere aanpak. Inmiddels zijn er wereldwijd al 2 miljoen mensen komen te overlijden aan de gevolgen van het coronavirus. Dit aantal betreft alleen de mensen die zijn komen te overlijden door de directe gevolgen van het virus. Naast de directe sterfgevallen, is er ook sprake van mensen die indirect door het virus zijn komen te overlijden. Hierbij kun je denken aan acute zorg die te lang is uitgesteld vanwege overvolle ziekenhuizen. Hoe groot de oversterfte precies is, kan pas na een langere periode worden aangekaart. 

In Amerika het grootst aantal sterfgevallen

Een land waar het erg slecht gaat met de strijd tegen het coronavirus, is Amerika. Zo zijn er in Amerika alleen al 390.000 mensen gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Naast Amerika loopt het aantal sterfgevallen door corona ook in Groot Brittannië nu erg snel op. Zo zijn er daar op dit moment al 86.000 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. 

coronadoden

In Nederland valt het aantal sterfgevallen relatief gezien mee

Het aantal sterfgevallen in Nederland ligt lager dan gemiddeld. Zo zijn er op dit moment zo’n 13.000 mensen komen te overlijden aan de gevolgen van het virus. Het opvallende aan het aantal sterfgevallen in Europa, is dat Europa het continent is dat het hardst is getroffen door het virus. Zo heeft 1/3e van het totaal aantal sterfgevallen plaatsgevonden in Europa. 

Corona-teller.nl
corona 1132

In India wordt er grootschalig gevaccineerd

Een land waar het aantal sterfgevallen ook erg snel aan het oplopen is, is India. In India zijn er inmiddels 152.000 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Om ervoor te zorgen dat dit aantal niet nog hoger oploopt, wordt er daar nu massaal gevaccineerd. Het vaccinatieplan van India is de grootste tot nu toe.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten