Aruba versoepelt, horeca en winkels draaien volledig

De minister-president van Aruba, Evelyn Wever-Croes, heeft aangekondigd dat alle en op donderdag zullen worden opgeschort. Wie Aruba wil bezoeken moet nog wel een coronatest ondergaan. Reizigers die al twee inentingen en een boosterdosis hebben gehad, zijn vrijgesteld van deze eis.

Op Aruba werden 705 dagen geleden de eerste anti-coronavirusmaatregelen genomen. Volgens Wever-Croes heeft het virus sinds die tijd veel schade aangericht op het eiland, dat sterk afhankelijk is van toeristen. Het virus heeft ook de bevolking versplinterd. “COVID-19 gaat niet weg, maar het is tijd om er niet langer tegen te vechten en ermee te leren leven.”

Op woensdag registreerde Aruba 58 besmettingen, het laagste aantal in zeven maanden. Op dezelfde dag werden dertien nieuwe besmettingen geregistreerd. Op Aruba zijn sinds het begin van de uitbraak 198 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus (193 inheemsen en 5 bezoekers).

De regering blijft het publiek aanmoedigen om regelmatig de handen te wassen, op veilige afstand te blijven en zo nodig een mondmasker te dragen. Alle beperkingen voor restaurants en bedrijven zijn daarentegen opgeheven.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie