corona lockdown

Er zijn veel dingen die zijn afgelast als gevolg van het coronavirus. Om te voorkomen dat het virus zich door het land verspreidt, is het van belang dat er bepaalde maatregelen worden genomen. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat het coronavirus minder vaak de kans krijgt om van de ene op de andere mens over te springen. In principe zijn deze maatregelen erg effectief, maar het grote nadeel aan deze maatregelen is het feit dat je hierdoor minder menselijke contacten hebt. Dat is dan ook de reden dat veel mensen er voor kiezen om zich niet aan de regels te houden.

Online Testen via Corona-teller.nl
corona lockdown

Maatregelen

Het is van belang dat er maatregelen tegen het coronavirus zijn. Dat komt doordat de ziekenhuizen zonder maatregelen waarschijnlijk zo vol zouden liggen dat er niemand meer bij kan. In andere landen is dit aan het begin van de coronacrisis gebeurt doordat er te veel mensen besmet waren geraakt. Dit soort situaties wil je uiteraard koste wat kost voorkomen en daarom is het noodzakelijk dat er maatregelen zijn tegen het virus. Toch is het van belang om je ook af te vragen wat de gevolgen van deze maatregelen zijn. Er zijn namelijk veel mensen die ontzettend veel last hebben van de maatregelen.

Gevolgen van de maatregelen

Als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om het virus tegen te gaan, zijn er veel mensen die hun baan zijn verloren of die op een andere manier last hebben van deze maatregelen. Zo is het bijvoorbeeld voor mensen die hun rijbewijs willen halen in coronatijd nagenoeg onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Dat komt doordat het CBR volledig dicht is gegaan tijdens beide lockdowns. Daarom zijn er erg veel mensen die een theorie of praktijkexamen hadden ingepland wat vervolgens is afgelast. Er zijn zelfs mensen van wie hun theorie-examen meerdere keren is verplaatst doordat de lockdown werd verlengd. 

corona antistoffen

Vertraging

Het CBR heeft ontzettend veel vertraging opgelopen doordat zij volledig dicht moesten tijdens de lockdown. Naar schatting heeft het CBR ongeveer 600.000 examens moeten afzeggen als gevolg van de lockdown. De verhouding tussen theorie en praktijkexamens is ongeveer gelijk. De praktijkexamens die zijn uitgesteld vielen niet allemaal binnen de lockdowns. Het kan hierbij ook gaan om examens die kort na de lockdown gepland staan. De leerlingen hebben door de lockdown niet de kans gekregen om te oefenen met het besturen van een auto en daarom is het geen goed plan om examen te doen. 

Corona-teller.nl

Wachtlijst zo kort mogelijk maken

Het CBR heeft aangegeven om wanneer de maatregelen het toelaten alles te doen om de achterstand zo snel mogelijk in te halen. Zo wordt er bijvoorbeeld overwogen om gepensioneerde instructeurs in te zetten zodat de wachtlijst zo snel mogelijk korter wordt. Ook geeft het CBR aan dat het voor rijscholen van belang is om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Op die manier moet worden voorkomen dat er veel mensen zijn die zakken voor hun praktijkexamen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten