corona vaccin

Het is fijn dat er verschillende coronavaccins zijn die gebruikt kunnen worden om mensen te beschermen tegen het coronavirus. Er zijn meerdere vaccins die allemaal een verschillende werking hebben. Niet ieder vaccin is geschikt om iedereen te vaccineren. Er zijn bijvoorbeeld vaccins die geschikt zijn om ouderen te vaccineren, maar andere vaccins zijn juist meer geschikt voor jongere mensen. Het is vooral van belang dat er goed wordt gekeken naar de mogelijke bijwerkingen die een coronavaccin met zich meebrengt. Op die manier kan worden voorkomen dat er veel mensen zijn die last krijgen van ernstige bijwerkingen. 

corona vaccin

Verpleeghuizen

Inmiddels zijn we in Nederland al een tijdje bezig met het inenten van mensen met het coronavaccin. Er zijn verschillende bevolkingsgroepen die voorrang hebben gekregen bij het krijgen van hun vaccinatie. Het gaat hierbij vooral om mensen die gemiddeld gezien kwetsbaarder zijn voor het virus. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ouderen die in een verpleeghuis wonen. Er zijn veel verpleeghuizen geweest die fungeerden als brandhaard voor het coronavirus. Hierbij zijn veel ouderen overleden aangezien zij gemiddeld gezien een stuk kwetsbaarder zijn voor het virus. Inmiddels zijn de meeste mensen die in verpleeghuizen wonen al ingeënt. 

Wie worden er op dit moment gevaccineerd?

Er zijn verschillende bevolkingsgroepen die op dit moment gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Nu worden vooral zorgmedewerkers ingeënt. Zij komen het meest in aanraking met het coronavirus en het is van belang dat er zo min mogelijk zorgmedewerkers ziek worden door het virus. Zij kunnen dan niet werken waardoor de druk op de zorg nog hoger wordt. De druk op de zorg is het laatste jaar al ontzettend hoog door de hele situatie rondom het coronavirus. Naast de zorgmedewerkers worden ook mensen van tussen de 60 en 65 jaar en mensen van boven de 70 jaar ingeënt.

corona vaccin

Totaal 2 miljoen mensen gevaccineerd

In totaal hebben zo’n 2 miljoen mensen in Nederland hun eerste prik gehad. Dat is een mooi gegeven aangezien het vaccin ook al beschermd tegen het coronavirus wanneer je enkel de eerste prik hebt gehad. Het is dan wel van belang dat je op tijd de tweede prik krijgt. Als je de voortgang van het vaccinatieprogramma in Nederland vergelijkt met die van andere lidstaten in de EU, zie je dat er veel landen zijn waar het procentueel gezien een stuk beter gaat met het vaccineren dan in Nederland. Toch zijn er ook een aantal landen bij wie het vaccineren minder snel gaat. En bovendien heeft Nederland nog veel meer vaccins besteld waardoor de vaccinatiecampagne in de toekomst waarschijnlijk sneller kan gaan.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie