Al maanden hebben we te maken met het coronavirus. Leidt het coronavirus in 2021 tot een economische crisis?

Al enige tijd hebben we met zijn allen te maken met het zeer besmettelijke virus genaamd corona. Het coronavirus heeft tot op heden al voor veel veranderingen gezorgd. De maatschappij heeft tot nu toe al veel moeten leiden onder het virus. Zo zijn er regels opgesteld om het virus in te kunnen dammen. Deze regels hebben zowel sociale als financiële gevolgen. Dit laatste is voor velen een grote onzekerheid. Veel mensen vragen zich af of we hier financieel gezien overheen gaan komen.

De mentale gezondheid tijdens het coronavirus

Corona maatregelen

Het coronavirus heeft dus voor erg veel veranderingen gezorgd. Vooraf werd hierbij gedacht dat dit zwaar zal vallen onder de mensen. Toch blijkt dit uit cijfers enorm mee te vallen. Zo geeft men gemiddeld nog een net hoger cijfer aan het welbevinden dan voor het coronavirus. Wel hebben ouderen het tijdens de coronacrisis erg zwaar en hebben zij aanzienlijk minder te doen. Dit zorgt voor verveling en bij veel ouderen voor somberheid. Het is daarom voor ouderen van belang dat het coronavirus snel wordt verholpen.

De financiële gevolgen

Veel bedrijven leiden momenteel onder het coronavirus. Zo lopen de financiële gevolgen voor velen hoog op. Een aantal bedrijven zijn genoodzaakt om personeel te ontslaan. Dit omdat er simpelweg niet genoeg geld wordt verdiend om hen te betalen. Een sector die het momenteel erg zwaar heeft, is de horeca. Erg veel horecabedrijven staan momenteel op omvallen en dat zorgt voor stress onder veel mensen. De overheid probeert er dan ook alles aan te doen om deze bedrijven zo lang als mogelijk is overeind te houden. Zo zijn er meerdere tegemoetkomingen geweest en zal dit de komende tijd ook blijven gebeuren.

Coronacrisis economie

Er is geen onbeperkt geld!

Het grote nadeel van het steunen van veel ondernemingen, is dat wij dit later terug zullen moeten betalen. Op het moment dat het coronavirus uit de weg is geholpen, zullen we zeer waarschijnlijk massaal extra belasting moeten betalen om het geld dat we nu extra uit hebben gegeven om bedrijven te ondersteunen, terug te betalen. Echter, het is voor nu nog maar de vraag welke werkschalen hier het meest onder komen te lijden. Het is hierbij vooral afwachten wat het hierbij horende plan wordt. Of deze maatregelen tot een economische crisis gaan lijden is dan ook nog niet te voorspellen.

De intelligente Lock down beperkt de gevolgen

Een positief punt is dat de intelligente Lock down tot minder nadelige gevolgen heeft geleid in vergelijking met de normale Lock down. Het lijkt er nu ook op dat Nederland net wat minder lijdt onder de financieel gevolgen. Wel is er nu ook al in Nederland een flinke daling van de economie te zien. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie