Carnaval is ontzettend populair, gaat het coronavirus fataal worden voor carnaval 2021?

De kans is groot dat je in 2020 nog gewoon carnaval hebt gevierd, desondanks was het coronavirus ook in deze maand al redelijk aanwezig. Afgelopen jaar viel carnaval namelijk vlak voor de intelligente lockdown. De intelligente lockdown heeft ervoor gezorgd dat het aantal besmettingen in Nederland niet verder is opgelopen. Volgens sommige heeft carnaval voor veel extra besmettingen gezorgd.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

De eerste brandhaarden in Noord-Brabant

Bijna iedereen zal het zich nog wel kunnen herinneren, de eerste brandhaarden in de provincie Noord-Brabant. Hier waren erg veel mensen in besmet met het coronavirus. In de provincie Brabant wordt altijd fanatiek carnaval gevierd. Tijdens dit feest wordt er veel gezongen. Daarnaast staat iedereen erg dichtbij elkaar en is in de meeste gevallen de ventilatie niet helemaal op orde. Hierdoor zijn de eerste brandhaarden van Nederland in deze regio ontstaan. Carnaval heeft immers plaatsgevonden vlak voor de intelligente lockdown.

coronavirus carnaval

Zal het coronavirus de feestvreugde in 20201 verpesten?

Tijdens carnaval is het gebruikelijk om met zijn alle in de feestende menigte te staan en gezellig te zingen en te dansen. Tijdens deze feestvreugde wordt natuurlijk weinig afstand gehouden. Helaas heeft dit ook invloed op het aantal besmettingen met het Coronavirus. Hierdoor verwachten de meeste experts dat het Coronavirus aankomend jaar niet door kan gaan.

Carnavalsactiviteiten afgeblazen door het Coronavirus?

Veel mensen vinden het vervelend als carnaval aankomen jaar niet door zou kunnen gaan. Dit geldt vooral voor de steden en dorpen in het zuiden van Nederland, zoals Venlo, Den Bosch, Tilburg, Breda en Maastricht. Toch denken ze in een aantal van deze plaatsen al na over de verschillende soorten kleinschalige activiteiten. Het grootste gedeelte van de organisaties blaast de massale bijeenkomsten af. Echter, veel organisaties willen toch dat er een aantal kleinere bijeenkomsten mogelijk kunnen zijn. Zij zijn van mening dat het Coronavirus niet tussen hen en carnaval 2021 kan komen te staan.

Tags

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie