Coronavirus in Alphen-Chaam Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Alphen-Chaam 2 mensen positief getest op corona. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus in Alphen-Chaam. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Alphen-Chaam per 100.000 mensen komt neer op 19.

Coronacijfers Alphen-Chaam vandaag, 31 augustus

Corona besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Doden 6
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 92% / 91%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 Besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 118.007 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Alphen-Chaam nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Alphen-Chaam

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Alphen-Chaam van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Alphen-Chaam
kaart van Alphen-Chaam - corona-teller.nl - Coronavirus Alphen-Chaam Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Alphen-Chaam
Ziekenhuisopnames Alphen-Chaam - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Noord Brabant

Welke Steden en Dorpen zijn er Gemeente Alphen-Chaam?

Cijfers corona:

Onderstaand vind u verschillende gegevens over corona virus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze cijfers zijn gevisualiseerd in diagrammen die per dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat sommige gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan het GGD. Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

Aan GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona virus patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Alphen-Chaam

Aantal besmettingen Alphen-Chaam grafiek Coronavirus Alphen-Chaam Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronavirus besmettingen in Alphen-Chaam ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal corona (covid-19) patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Alphen-Chaam

Ziekenhuis opnames Alphen-Chaam Corona cijfers rivm en GGD Alphen-Chaam
Het feitelijke aantal besmettingen met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Alphen-Chaam in sommige gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

aantal doden corona (covid-19) gemeente Alphen-Chaam
Het werkelijke aantal doden in Alphen-Chaam door corona ligt hoger, aangezien niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke gegevens kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen getest worden op het virus.

Corona in rioolwater Alphen-Chaam

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Alphen-Chaam is 331. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Alphen-Chaam van één week te delen door het aantal water testen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Alphen-Chaam, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Alphen-Chaam.

Corona afvalwater Alphen-Chaam rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronabesmettingen Nieuws per land. Op deze link lees je de wereldwijde cijfers en nieuws over coronavirus

Vragen over corona in Alphen-Chaam

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in in Alphen-Chaam

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op onze corona-kaar bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Alphen-Chaam. Klik hier voor gemeente Alphen-Chaam

Waar kan ik me voor een test aanmelden in de regio Alphen-Chaam?

Voor een coronatest met klachten in Alphen-Chaam kun je kostenloos terecht bij teststraten van de GGD Alphen-Chaam. Ga je naar het buitenland en moet je testen? Vanaf 1 oktober 2021 bestaat de gratis coronatest via testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR coronatest Alphen-Chaam waar je een PCR-reistest kunt kopen voor je reis in Alphen-Chaam.

Actuele maatregelen tegen het coronavirus in Alphen-Chaam

Aantal Corona virus besmettingen regio alphen-chaam COVID 19

Lees horeca protocol corona en specefieke coronaregels zoals samen in auto corona, maatregelen corona nederland. NatuurlijkAlphen-Chaam blijven de basisregels in Alphen-Chaam van kracht:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest doe je alleen in de elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk uit huis als dit mogelijk is
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Kom je toch buiten? Behoud dan minimaal 1,5m (twee armlengtes) afstand van anderen
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf thuis!

Het laatste nieuws over corona in de omgeving

Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie