Coronavirus in Alphen-Chaam Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Alphen-Chaam 29 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus (covid-19) in Alphen-Chaam. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Alphen-Chaam per honderdduizend inwoners komt neer op 279.

Coronacijfers Alphen-Chaam vandaag, 26 januari

Corona besmettingen* 29
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen met COVID 5
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) None% / None%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn er totaal 3.736.431 Besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 91.173 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 27 januari geeft het RIVM Alphen-Chaam nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Alphen-Chaam

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Alphen-Chaam van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Alphen-Chaam
kaart van Alphen-Chaam - corona-teller.nl - Coronavirus Alphen-Chaam Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Alphen-Chaam
Ziekenhuisopnames Alphen-Chaam - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Noord Brabant

Alle Plaatsen Gemeente Alphen-Chaam

Laatste cijfers corona virus:

Onderstaand vind u diverse statistieken over coronavirus (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de gegevens tonen. Enige voorvallen worden pas een paar dagen later gemeld aan het GGD houd hier rekening mee. Achteraf wordt dit gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Aan het GGD gemelde coronabesmettingen

Deze grafiek toont het aantal corona (covid-19) besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Alphen-Chaam

Aantal besmettingen Alphen-Chaam grafiek Coronavirus Alphen-Chaam Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal mensen besmet met corona in Alphen-Chaam ligt hoger, omdat niet wordt getest.

Corona (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal personen opgenomen in het ziekenhuis voor coronavirus.

Grafiek ziekenhuis opnames Alphen-Chaam

Ziekenhuis opnames Alphen-Chaam Corona cijfers rivm en GGD Alphen-Chaam
Het feitelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Alphen-Chaam in sommige gevallen niet op de hoogte is van een opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona (covid-19) in Alphen-Chaam
Het werkelijke aantal doden in Alphen-Chaam door corona ligt hoger, doordat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

In het violet het aantal overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona virus leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Corona virus in riolering Alphen-Chaam

Het aantal gemeten corona deeltjes in Alphen-Chaam is 989. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Alphen-Chaam van één week te delen door het aantal water testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Alphen-Chaam, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Alphen-Chaam.

Corona afvalwater Alphen-Chaam rivm
Wij hebben ook een kaart van Coronabesmettingen laatste nieuws per land. Op deze link vind u de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over coronavirus

Vragen over coronavirus in Alphen-Chaam

Er zijn in Alphen-Chaam enorm veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in in Alphen-Chaam

Vandaag zijn 29 positief getesten personen in Staphorst (26 januari). Op onze corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Alphen-Chaam. Klik hier voor gemeente Alphen-Chaam

Hoe kan ik me laten testen in regio Alphen-Chaam?

Voor een sneltest met klachten in Alphen-Chaam kun je kostenloos terecht bij coronatestlocaties van de GGD Alphen-Chaam. Testen voor een reis naar het buitenland? Vanaf 1-10-2021 gaat dit niet meer gratis met testenvoorjereis.nl, vind op PCR coronatest Alphen-Chaam waar je kunt coronatesten voor je reis in Alphen-Chaam.

Coronavirus maatregelen in Alphen-Chaam

Aantal Corona virus besmettingen regio alphen-chaam COVID 19

Bekijk horeca protocol corona en specefieke coronavragen als: samen in auto corona, maatregelen corona nederland. De basisregels in Alphen-Chaam blijven van kracht:

  • Geen handen schudden
  • Hoest en nies doe je alleen in de elleboog
  • Blijf binnen huis en werk vanuit huis als dit mogelijk is
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Ben je buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter afstand van andere mensen
  • Ben je ziek blijf dan binnen!

Meer statistieken coronavirus in de buurt

Data Bronnen voor corona

Onze bronnen kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie