Het Coronavirus zorgt in 2020 voor angst bij leraren die dagelijks werken met kinderen die coronaklachten hebben 

Het coronavirus jaagt bij veel mensen de stuipen op het lijf. Toch willen we alles zo veel mogelijk draaiende houden, maar is dit niet voor iedereen prettig. Zo krijgen leraren nu dagelijks te maken met kinderen die naar school gaan met verkoudheidsklachten. Deze maatregel zorgt nu al voor veel angst onder de leraren op basisscholen.

De persconferentie over het coronavirus

Tijdens de persconferentie over het coronavirus, beken veel leraren met verbazing naar de televisie. Er werd namelijk aangekondigd dat kinderen die zich niet lekker voelen weer welkom zijn op de basisschool. Het gaat hierbij niet alleen om dat te kans op een coronabesmetting toeneemt, maar ook om de gevolgen wanneer leraren regelmatig getest zouden moeten worden als ze last krijgen van bijvoorbeeld een verkoudheid. 

Het Coronavirus zorgt in 2020 voor angst bij leraren die dagelijks werken met kinderen die coronaklachten hebben  1

Leraren en ouders

Leraren en ouders lijken het niet helemaal eens te zijn met elkaar. Zo is het voor ouders erg lastig om de kinderen erg lang thuis te houden. Dit zorgt vaak voor een vermindering van een werkprestatie. Daarnaast zorgt een vermindering van de hoeveelheid les op school ook voor een leerachterstand. Ook dit vinden ouders een erg vervelende gedachte. Bij leraren spelen er andere factoren een rol. Zo kunnen zij wanneer ze ziek worden en zich moeten laten testen, geen lesgeven. Daarnaast wordt de kans groter dat zij het virus oplopen wanneer ze met veel zieke leerlingen te maken krijgen. 

leraar corona

Leidt de coronamaatregel tot een tekort aan leraren?

Het is dus niet zozeer dat leraren voor bang zijn dat ze zelf het virus oplopen. De grootste angst zit hem in de mogelijke tekortkoming aan leraren. Als er een leraar uitvalt die ziek is, is het moeilijk om hiervoor een invaller te vinden. De nieuwe maatregel voor de basisscholen zou weleens grotere gevolgen kunnen hebben. Toch is dit vooral afwachten kan hier vooraf nog geen conclusie over getrokken worden.  Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie