Wat zijn de nieuwe maatregelen Coronavirus na aanleiding van persconferentie 18 september?

De kans is groot dat je al eens een toespraak van premier Mark Rutte over het welbekende Coronavirus hebt gehoord. In veel gevallen bevatte deze toespraken slecht nieuws over de cijfers van het aantal besmettingen. Daarnaast werden er iedere keer een aantal maatregelen afgekondigd, deze maatregelen hebben kom in  navolging van het oplopend aantal besmettingen. Echter, het leek de laatste weken redelijk de goede kant op te gaan. Helaas loopt het aantal besmettingen nog steeds hard op. Hierdoor heeft de premier van Nederland op 18 september nog een toespraak gehouden.

De toespraak over het Coronavirus

Erg veel mensen houden zich dagelijks bezig met het Coronavirus. Dit is natuurlijk logisch, het virus heeft een groot gedeelte van de Samenleving in haar greep. Om te voorkomen dat dit in de toekomst nog erger zal worden, hebben een aantal experts besloten om nog een aantal extra richtlijnen en zelfs maatregelen aan te kondigen. Deze richtlijnen en maatregelen worden natuurlijk niet door de premier zelf bedacht. Echter, premier Mark Rutte zorgt er wel voor dat de boodschap goed overgedragen wordt aan alle Nederlanders. In zijn toespraken is het duidelijk en recht door zee. Dit is voor het overgrote deel van de Nederlandse bevolking ontzettend prettig.  

coronavirus

De nieuwe maatregelen voor studenten

Tijdens de toespraak van afgelopen vrijdag heeft Mark Rutte aangegeven dat het voornamelijk bij het grootste gedeelte van de jongeren helemaal mis gaat. Om ervoor te zorgen dat zij zich beter aan de regels houden, zijn er nationale afspraken gemaakt. Hier is rekening gehouden met de verschillende studentensteden.

De nieuwe maatregelen

De allereerste maatregel geldt enkel en alleen voor de Randstad. In deze regio sluit alle horeca vanaf zondagavond om 1 uur ’s nachts. Dit komt doordat mensen vanaf 1 uur redenen vervelend kunnen worden door de alcohol en zich minder bewust zijn van het Coronavirus. Naast deze maatregel die enkel en alleen geldt voor de randstad, zijn er ook nog andere maatregelen om de slachtoffers van het Coronavirus terug te dringen. Zo wordt het cafébezoek na middernacht ontmoedigd, mogen er nog maar 50 mensen in zaaltjes, moeten verkouden kinderen tot en met 12 jaar toch naar school en daarnaast wordt er nog een informatiecampagne gehouden voor jongeren.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie