De stijging van het aantal coronabesmettingen zorgt voor 33 nieuwe coronapatiënten in het zie­­kenhuis­­­ op vrijdag

Het aantal coronabesmettingen loopt de afgelopen flink toe. Tot voorheen leek het alsof dit een kleine invloed had op het aantal ziekenhuisopnames. Echter, de afgelopen 24 uur zijn er 33 nieuwe corona patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de cijfers van het rijksinstituut is dit bijna een verdrievoudigt ten opzichte van vrijdag. Zal Nederland te maken krijgen met een tweede coronagolf en kunnen de ziekenhuizen dit aan?

Het aantal coronabesmettingen

Volgens de cijfers van het RIVM zijn er zaterdag 1887 nieuwe besmettingen gemeld. Ten opzichte van vrijdag is dit een kleine vermindering. Wel is het hierbij belangrijk om te weten dat er tot vrijdag 4 dagen op een rij een nieuw dag record aan besmettingen, met als piek 1974 nieuwe besmettingen. Het virus zorgt dus opnieuw voor onzekerheden en de overheid probeert de grip op het virus terug te krijgen. 

De ziekenhuisopnames door corona 

Het coronavirus zorgt dus opnieuw voor veel onzekerheid en de controle lijkt met de dag af te nemen. Ondanks de maatregelen die genomen zouden moeten worden, lijkt niet iedereen het hier mee eens te zijn. Zo wordt de 1,5 meter steeds minder vaak gewaarborgd en houden studenten alsnog feesten met te grote groepen. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Het gevolg hiervan is dat er dagelijks veel nieuwe besmettingen bijkomen en de aantal ziekenhuisopnames ook blijft toenemen. Zo is het aantal ziekenhuisopnames de afgelopen week elke dag met 10% toegenomen. 

Corona ziekenhuizen

Waar zijn veel besmettingen?

De coronabesmettingen nemen door heel het land toe. Toch zie je dat er voornamelijk problemen ontstaan in het westen van het land. Hier komen regelmatig patiënten binnen die last hebben van symptomen die zouden kunnen passen bij het coronavirus. De mensen die met deze klachten binnenkomen, worden geïsoleerd en verlaten het ziekenhuis pas wanneer zij de uitslag hebben.

Het ziekenhuis en het coronavirus

Voor de zomer kregen we te maken met een probleem aan capaciteit in de ziekenhuizen. Veel mensen vrezen dat dit bij een tweede golf weer zo zou zijn. Echter, doordat vrijwel iedereen is geschrokken van de capaciteitsbezetting, zijn hier maatregelen voor getroffen. Landelijk zijn de aantal vrije ic-plekken fors toegenomen.

Daarnaast zijn creatieve ideeën die toen der tijd zijn ontstaan, nu makkelijker toepasbaar. De kans dat we voor een tweede keer te maken krijgen met een tekort aan ruimte is klein. Dit komt naast de vergroting aan capaciteit ook doordat er erg veel wordt getest op het virus. Hierdoor kunnen er op het juiste moment meer maatregelen getroffen worden. 

De stijging van het aantal coronabesmettingen zorgt voor 33 nieuwe coronapatiënten in het zie­­kenhuis­­­ op vrijdag 1

Coronavirustesten 

De testen op het coronavirus zorgen er dus voor dat het virus beter in de hand gehouden kan worden. Toch wordt het de laatste tijd bekend dat er erg veel onnodige testen worden uitgevoerd. Hierdoor zijn er langere wachtrijen en worden mensen die het virus wel echt hebben minder snel ontdekt. Het aantal mensen dat zich wil laten testen op corona groeit dagelijks. Het probleem zit daarom eerder bij de hoeveelheid testen die afgenomen worden, dan bij de hoeveelheid ziekenhuisopnames die mogelijk zijn. 

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie