Bijna 300.000 coronabesmettingen in Nederland

De eerste coronagolf zorgde voor veel paniek in het land. Toch heeft het zeven maanden geduurd voordat er 100.000 besmettingen in ons land waren. Tijdens de tweede golf waarin we ons nu bevinden, loopt het aantal sneller op. Zo zijn er nu in iets meer dan 3 weken 100.000 besmettingen bijgekomen.

De 300.000 besmettingen wordt snel bereikt

Aankomende maandag of dinsdag zullen we de 300.000 besmettingen hebben bereikt. Dit houdt in dat er in minder dan twee weken tijd weer 100.000 besmettingen bij zijn gekomen. Momenteel bevinden we ons in een exponentiele groei waarbij er goede maatregelen nodig zijn om het virus onder controle te krijgen.

Hoe is het coronavirus begonnen in Nederland?

In Nederland werd de eerste coronabesmetting vastgesteld op 27 februari. De besmette persoon woonde in de Brabantse plaats Loon op Zand. Na de eerste besmettingen liepen de coronabesmettingen al snel hoog op in ons land. Zo stond de teller in april al op 30.000. Toch zal dit aantal in werkelijkheid veel hoger zijn geweest. Dit komt omdat aanzienlijk minder mensen getest zijn als dat nu het geval is. 

corona

Na deze piek en gepaste maatregelen nam het aantal besmettingen weer af. De ziekenhuizen werden rustiger en de beperkingen werden langzamerhand minder. Tot eind Juli bleef het redelijk beperkt. Helaas veranderde dit in augustus en begonnen de besmettingen weer op te lopen. Eind augustus stond het aantal positieve tests op 71.000.

De tweede golf

In augustus begonnen de cijfers dus weer hoger op te lopen. Echter, pas in september was er pas echt sprake van een tweede golf. Op 15 september werden er voor het eerst meer positieve tests in Nederland gedaan dan in de piek van de eerste golf. Een week later werd de 100.000e corona patiënt positief getest. Vanaf dit moment bleven de aantallen hoog oplopen en zoals eerder benoemd was het aantal corona patiënten 3 weken later verdubbelt. 

Huidige aantallen zijn schrokkend

De huidige besmettingsaantallen zijn erg zorgwekkend. Zo zijn er afgelopen vrijdag 10.000 positieve tests bijgekomen. Dit is dan ook voor het eerst dat de grens van 10.000 positieve tests gepasseerd is. De zaterdag die hierna volgde was rustiger. Zo zijn er afgelopen zaterdag zo’n 8700 mensen positief getest op het virus. Vandaag is dan ook een belangrijke dag om te kijken of het aantal besmettingen echt afneemt, of dat het een eenmalige daling was. Mochten de aantallen weer hoger uitvallen, dan is er een grote kans dat de coronamaatregelen worden aangescherpt. 

Meer mannen dan vrouwen sterven aan de gevolgen van het coronavirus

Wanneer je naar de covid-19 cijfers in Nederland kijkt, is het opvallend dat er aanzienlijk meer mannen dan vrouwen komen te overlijden door de gevolgen van het coronavirus. Zo is er in de grafiek terug te zien dat het er bijna twee keer zo veel mannen als vrouwen komen te overlijden aan het coronavirus (tot 84 jaar).  Pas na een leeftijd van 89 zijn er meer vrouwen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart van Nederland per gemeente!

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie