Coronacijfers blijven verbeteren: Er zijn veel minder ziekenhuisopnames.

Vorige week is het aantal personen dat wegens coronabesmetting in het ziekenhuis moest worden opgenomen met 35% gedaald. Volgens de weekcijfers van het RIVM die dinsdag zijn vrijgegeven, is ook het aantal coronapatiënten op de IC’s gedaald.

Nederland: Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (28-04-2022)
Cijfers 28 April

Vorige week hebben ziekenhuizen 448 personen opgenomen met een coronabesmetting, tegen 686 de week daarvoor. Bij 374 van hen was het coronavirus ook de reden voor de ziekenhuisopname; de overigen werden om een andere reden opgenomen en testten positief op het coronavirus.

Ook het aantal coronagerelateerde opnames op intensivecareafdelingen is deze week gedaald ten opzichte van de voorgaande week. In totaal werden 42 personen met corona opgenomen op de ICU, waarvan 37 personen bovendien werden opgenomen vanwege COVID-19. Vorige week waren dat er respectievelijk 59 en 44.

Vorige week waren er 66 meldingen van personen die overleden als gevolg van het coronavirus. De week ervoor waren dat er 52.

GGD teststraten zijn veel stiller.

Sinds 11 april hoeven mensen niet meer naar de teststraat na een positieve zelftest. Als gevolg daarvan is het de afgelopen weken veel stiller geweest bij de teststraten.

Bij de GGD zijn de afgelopen week 24.755 personen getest. In totaal bleken 15.363 mensen besmet te zijn met het coronavirus. Een week eerder waren 41.359 positieve tests gemeld.

Op 11 april was het reproductiegetal 0,64. Dit betekent dat 100 zieke mensen gemiddeld 64 andere mensen besmetten, en dat het aantal nieuwe besmettingen daalt. Sinds de update van vorige week, toen het RIVM een waarde van 0,71 berekende, is de R-waarde iets gedaald.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie