Buitenschoolse opvang dicht per 20 december, Noordopvang voor Cruciale beroepen

Per 20 December 2021 sluiten Buitenschoolse opvang (BSO) en basisscholen. Deze nieuwe coronamaatregelen zijn zojuist aangekondigd in de persconferentie (terugkijken). Wel is er noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en kinderen in een kwetsbare situatie. Alles over de regels per 20 december en coronaregels voor 2022.

Buitenschoolse Noodopvang (BSO)

Om te voorkomen dat ouders met cruciale beroepen door deze corona regels in de problemen raden is er noodopvang. Noodopvang is de gehele dag en dient ter vervanging van de basisschool en buitenschoolse opvang (BSO). Zo kunnen ouders hun cruciale beroep blijven uitvoeren en worden kinderen opgevangen op de noodopvang.

Hiermee hoopt de overheid ook te voorkomen dat ouders hun kinderen naar opa en oma brengen. Kinderen kunnen ouderen namelijk gemakkelijk besmetten. Doordat kinderen vaak milde klachten hebben valt dit niet zo snel op. Maar 70-plussers hebben een zeer groot risico op ziekenhuisopname, wanneer ze besmet raken. Daarom moet je zorgen dat wanneer je niet op je kinderen kan passen door een cruciaal beroep, je de kinderen naar de noodopvang brengt.

Slechts één ouder heeft een cruciaal beroep

corona en werk

Als slechts één van jullie het cruciaal beroep als werk heeft, wordt gevraagd om de kinderen dan om zoveel mogelijk thuis op te vangen. De overheid wil de noodopvang zo klein mogelijk houden, om het aantal coronagevallen te beperken. Wanneer het echt niet anders kan is het toegestaan je kind naar de noodopvang te brengen. Ook als er slechts één ouder een cruciaal beroep heeft.

Coronaregels op Buitenschoolse opvang

Tot 20 december gelden deze coronamaatregelen voor de Buitenschoolse opvang: Basisschool Leerlingen in groep 6, 7 en 8 zijn verplicht mondkapjes te dragen in de gang. De leerlingen in de groepen 6, 7 en 8 moeten minimaal twee keer per week een zelftest doen. Ben je verkouden, dan blijven je leerlingen thuis en doen ze coronatest doen bij de GGD. De leerkracht draagt ​​ook een mondmasker in de gang. Docenten voeren ook minimaal twee keer per week zelftests uit.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie