Er zijn in een aantal uur duizenden afspraken gemaakt voor het vaccineren tegen corona

Er is maanden gewacht op het corona vaccin, nu het vaccin er eenmaal is en er afspraken gemaakt kunnen worden, draait de GGD overuren. Zo wil iedereen die in aanmerking komt voor het vaccin, zich zo snel mogelijk laten vaccineren. Dit resulteerde dan ook in duizenden afspraken in enkele uren tijd. Gelukkig werken er meer dan genoeg mensen bij de GGD GHOR en zorgt deze grote drukte tot noch toe nog niet voor problemen. 

De GGD GHOR Nederland opende op om 08:00 de callcenter

Bij de GGD GHOR werken er tweeduizend medewerkers om afspraken in te plannen voor het vaccineren. De drukte die er is qua bellen is nog goed beheersbaar. Zo heeft er nog niemand langer moeten wachten dan tien minuten. De medewerkers van verpleeghuizen ontvangen vanaf volgende week maandag de uitnodiging om zich te laten vaccineren. Het inenten  begint op 8 januari in Veghel, Houten en Rotterdam. Een aantal dagen later zal er ook gevaccineerd worden in Amsterdam, Haaglanden en Drenthe. Zij beginnen met het vaccineren op 11 januari. De overige GG-regio’s beginnen op 15 januari met het vaccineren.

Medewerkers van verpleeghuizen worden als eerste gevaccineerd

Het samenstellen van een vaccinatieplan is zeker niet eenvoudig. Zo moest er allereerst gekeken worden naar wie er eerst gevaccineerd worden. Inmiddels is het duidelijk dat eerst de medewerkers van verpleeghuizen ingeënt kunnen worden. Nadat zij ingeënt zijn, zullen de bewoners van tehuizen gevaccineerd worden. Daarnaast zullen ook mensen die in de acute zorg werken als een van de eersten gevaccineerd worden. het is personeel van de ambulance behoort ook tot deze groep. 

coronavaccinatie2

Veel landen overwegen om de tweede inenting tegen het coronavaccin uit te stellen

In Europa zijn er erg veel landen die het pfizer-vaccin inzetten. Een land dat hier ook gebruik van maakt, is Duitsland. Het opmerkelijke aan het vaccineren met dit corona vaccin is dat er veel landen zijn die het overwegen om de tweede inenting uit te stellen. De reden waarom de tweede inenting bij veel landen wordt uitgesteld, is omdat er dan meer mensen met gevaccineerd kunnen worden met de hoeveelheid beschikbare vaccins. Inmiddels overweegt ook Duitsland om de tweede inenting later uit te voeren. Echter, om deze beslissing te kunnen maken, is het allereerst van belang om te weten of de tweede inenting tegen corona langer dan 42 dagen op zich maken laten wachten.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie