Online afspraak maken boosterprik (1952 of eerder)

Sinds 10 december kun je vanaf 1952 en eerder een online boosterprik-afspraak maken bij de GGD. Binnenkort ontvang je een RIVM uitnodiging voor de boostervaccinatie. Door online je afspraak te maken ben je sneller aan de beurt, je hoeft namelijk niet te wachten op een uitnodigingsbrief. Nu ook beschikbaar voor 1954, 1955 en 1956

Maak je afspraak online met DigiD

Iedereen (geboren voor 1952) kan een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl, houd hiervoor je DigiD bij de hand. Om drukte bij het Callcenter tegen te gaan, roept GGD op je afspraak online te maken.

Hulp bij je boosterprik-afspraak maken

Ben je niet zo vaardig met internet? Dan kun je hulp vragen aan vrienden, familie of buren. Als dit niet lukt, kan je ook naar het Informatiepunt digitale overheid bij je lokale bibliotheek. De mensen hier helpen je gratis met het online inplannen van je boosterprik.

Instructie video

Deze video legt je stap voor stap uit hoe je online een boosterprik kan inplannen

Uitleg afspraak boosterprik
Klik op de afspeelbutton om de uitlegvideo te starten

Telefonische afspraak maken voor je boosterprik

Update 15 december: Door een vertaging bij PostNL komt de uitnodiging boosterprik later aan. Het is nu dus wel mogelijk op via het GGD Landelijk vaccinatie afsprakennummer een boosterprik in te plannen. Toch wordt aangeraden om het online te regelen, er is namelijk een extreem lange wachtrij op het GGD telefoonnummer.

Lukt online een afspraak plannen echt niet? Dan moet je wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM. Op de uitnodiging staat een telefoonnummer om telefonisch je boosterprik afspraak in te plannen. Via het landelijke vaccinatienummer kun je geen boosterprik afspraak maken. Je kunt daar alleen terecht voor vragen over je bestaande afspraak of vragen over de boosterprik.

Landelijk vaccinatie afsprakennummer

Telefonisch een afspraak maken voor je boosterprik is mogelijk via het landelijk vaccinatie afsprakennummer. De medewerkers van de GGD kunnen je ook helpen als je een eerste of tweede vaccinatie wilt inplannen. Hiervoor bel je de GGD via 0800 – 7070. Je kunt dit nummer 7 dagen per week bereiken tussen 8:00 en 20:00 uur. Voor vragen over je boosterprik kun je ook terecht bij het landelijk vaccinatie afsprakennummer.

Alleen wanneer je al 3 maanden volledig gevaccineerd bent

Houd er rekening mee dat het boostervaccin alleen beschikbaar is voor mensen die meer dan 3 maanden terug volledig gevaccineerd zijn. Dus wanneer je 2 maanden terug je tweede prik hebt gekregen, moet je nog even wachten tot deze 3 maanden.

Welke boostervaccinatie krijg je?

corona vaccin

Voor het boosterprik krijg je een mRNA-vaccinatie van Moderna BioNTech/Pfizer. Het maakt niet uit welke vaccinatie je voor je eerste en tweede prik hebt gehad. Op dit moment is het niet mogelijk om te kiezen welke vaccin je krijgt.

Boosterprik aan huis

Wanneer je door gezondheidsredenen niet naar een GGD-priklocatie kunt komen moet je dit bekend maken bij de GGD via het landelijke vaccinatie nummer. Als je voor je vorige vaccinaties ook aan huis bent gevaccineerd is dit al bekend. Je krijgt dan vanzelf bericht van de GGD over een vaccinatie aan huis.

Waarom de boosterprik?

Uit onderzoek blijkt dat de eerste vaccinatie na 6 maanden afneemt in effectiviteit. Door deze boostervaccinatie ben je weer volledig beschermd tegen het coronavirus. Daarnaast worden de vaccinaties continu verbeterd en aangepast voor nieuwe varianten. Zo ben je met een boosterprik een stuk beter beschermd tegen de Omikron-variant van corona.

11 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie