Boosterprik afspraak maken (1954, 1955 en 1956)

Ben je geboren in 1954, 1555, 1956 of eerder? Dan kun je online een boosterprik afspraak maken. Je ontvangt binnenkort een uitnodiging van het RIVM. Echter is online je afspraak plannen veel sneller. Je hoeft namelijk niet te wachten op de brief en je kunt direct de priklocatie, datum en tijd kiezen. Boosterprik nu ook beschikbaar voor 1957, 1958, 1959

Boosterprik afspraak maken met DigiD

DigiD inloggen boosterprik

Voor het maken van je boosterprik-afspraak log je in met DigiD. Iedereen geboren voor 1955 kan al inloggen met zijn DigiD voor een boosterprik afspraak maken. Dit doe je op www.coronavaccinatie-afspraak.nl de officiële vaccinatie afspraak website van rijksoverheid. Na het bezoeken van de website wordt je doorgestuurd naar coronatest.nl, dit is normaal aangezien het afspraken systeem van de GGD via coronatest.nl werkt (ook voor vaccinaties dus).

Voor het maken van je boostervaccinatie-afspraak op coronatest.nl klik je op “Ik wil me laten vaccineren”. Zo kom je namelijk op de boosterprik pagina. Check eerst of je in aanmerking komt voor de boosterprik.

Mag ik een boosterprik?

  • Allereerst moet je op 1954 of eerder geboren zijn. Hoewel deze leeftijd steeds eerder wordt check huidige geboortedatum voor boosterprik hier.
  • Je moet eerst volledig gevaccineerd zijn
  • De laatste vaccinatie is ouder dan 6 maanden

Toevoegen in CoronaCheck-app

Nadat je de boosteprik heb gehaald wil je uiteraard de nieuwe QR-code in de app. Hiermee kun je ook na 1 februari door héél Europa blijven reizen. Boosterprik ophalen in CoronaCheck-app.

Boosterprik-locaties

De boosterprik gebeurd op vaccinatielocaties van de GGD. Dit zijn dezelfde locaties waar eerder reguliere vaccinaties werden gezet. Deze priklocaties zijn door heel Nederland te vinden: Schiedam, Boosterprik Enschede, Assen, Waalwijk, Hardenberg etc. Bij je online boosterprik afspraak krijg je de optie uit meerdere priklocaties en tijden. Zo kun je zelf de boosterprik-locatie en datum kiezen wat voor jou uitkomt.

Vaccinatie aan huis

De boosterprik aan huis is beschikbaar voor mensen die door gezondheidsreden niet naar een prik locatie van GGD kunnen komen. Als dit het geval is en al het geval was voor de eerdere vaccinaties hoef je niks te doen. Je krijgt vanzelf een aangepaste uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie-afspraak aan huis.

mRNA-boostervaccin

Je kunt op dit moment niet kiezen welke vaccinatie je als booster krijgt. Voor de boosterprik krijg je een mRNA-vaccin van fabrikant (BioNTech Pfizer of Moderna). Welke vaccinaties je eerder hebt gehad maakt voor de boosterprik niet uit.

boosterprik

5 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie