Twijfel telefoon corona-vaccinatie Landelijk beschikbaar

Vaccinatie twijfel telefoon is een initiatief van huisartsen en ziekenhuizen. Waaronder UMC Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, Amsterdam en Maastricht. Sinds kort heeft de Twijfel telefoon een nieuw landelijk telefoonnummer. Hierdoor zijn ze beter bereikbaar voor vragen over corona.

Telefoonnummer van de Twijfel Telefoon

Vanaf vandaag, 13 december is de Twijfel telefoon, elke werkdag bereikbaar op 088-755 57 77 van 8:30 tot 16:30 uur. Je kunt terecht bij Twijfel Telefoon met vragen en twijfels over corona-vaccinatie. Je wordt geholpen door speciaal getrainde medisch onderlegde telefonisten of medici.

Over de Twijfel Telefoon

Robin Peeters Erasmus MC

Het initiatief Vaccinatie Twijfel Telefoon is opgericht door Robin Peeters in het Erasmus MC. Hij is dit begonnen om mensen die twijfel over het coronavaccin te helpen. Door al hun medische vragen over vaccinatie te beantwoorden.

In het begin was de Twijfel telefoon twee ochtenden per week bemand. Vele honderden telefoontjes volgden er, de vragen worden beantwoord door Medische professionals en speciaal getrainde studenten. Waardoor de Twijfel telefoon, kwalitatief medisch onderbouwde antwoorden kan geven.

Medische vragen over bijwerkingen

Al snel ontving het Erasmus MC honderden telefoontjes over bijwerkingen van de vaccins. Voornamelijk van zwangere vrouwen, mensen met een kinderwens en mensen met allergieën of auto-immuunziekte. De vragen en zorgen over corona-vaccinatie gaan soms om hele specifieke medische situaties. Op deze vragen hebben het RIVM en GGD vaak geen antwoord. De Twijfel telefoon kan door zijn medische kennis wel antwoord geven.

Vanaf 13 december is er een landelijke samenwerking met alle eerder genoemde universitaire ziekenhuizen. Hierdoor is het landelijke telefoonnummer elke werkdag geopend!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie