Afspraak Boosterprik inplannen (1957, 1958, 1959 en eerder)

Wil jij je boosterprik halen en ben je geboren in 1957, 1958, 1959 of eerder? Dan kun je vanaf vandaag een online afspraak maken voor je boosterprik Pfizer of Moderna. Je ontvangt binnenkort een vaccinatie uitnodiging van het RIVM. Maar online je boosterprik aanvragen via coronatest.nl gaat een stuk sneller. Update: Boosterprik inplannen voor 1960,1961 en eerder

Website boosterprik

Het boeken van je boosterprik doe je via de website https://coronatest.nl, boosterprik wordt niet vermeld op de homepage. Voor je inplannen van je boosterprik ga je naar “Ik wil me laten vaccineren”, op deze pagina wordt alle informatie vermeld voor je boostervaccinatie. Zo moet je voldoen aan een aantal voorwaarden voordat je een boosterprik-afspraak kan inplannen bij de GGD.

Op coronatest nl boosterprik afspraak maken

Boosterprik aanvragen

Iedereen boven de 60 jaar krijgt een boostervaccinatie tegen het coronavirus. Hiervoor wordt je uitgenodigd op basis van leeftijd en beroep. Je kunt ook de boosterprik zelf aanvragen om zien of je al in aanmerking komt. Dit doe je door op coronatest.nl naar vaccinatie te gaan en in te loggen met je DigiD. Als je in aanmerking komt voor de boosterprik kun je online een boosterprik-afspraak maken.

Eisen voor boostervaccinatie

Niet iedereen kan tegelijk gevaccineerd worden met een booster. Daarom wordt er gewerkt met een systeem op basis van geboortejaar. Kijk op geboortejaar voor boostervaccinatie of jouw geboortejaar al in aanmerking komt. Op het moment van schrijven zijn de geboortejaren 1957, 1958, 1959 en eerder aan de beurt. Maar dit geboortejaar zal met de dag worden aangepast. Daarnaast gelden deze eisen voor de boosterprik:

  • Je bent ouder dan 60 jaar
  • Je bent volledig gevaccineerd
  • Je bent meer dan 3 maanden geleden voor het laatste gevaccineerd tegen het coronavirus
  • Ook na een positieve coronatest bij GGD moet je 3 maanden wachten na deze positieve test, tot je een boosterprik kunt halen

Samen naar de prik?

Wil je samen naar de prik-afspraak, dit kan alleen als je allebei een boosterprik moet halen. Samen een boosterprik-afspraak maken kan niet online. Je zult dus moeten wachten op de uitnodiging van het RIVM. Op deze uitnodigingsbrief staat een telefoonnummer op telefonisch een boosterprik-afspraak te maken. Bel samen dit telefoonnummer en zorg dat je beide alle gegevens bij de hand hebt. Zoals de uitnodiging van het RIVM en je burgerservice nummer (BSN).

Vaccinatie aanvragen onder de 60

Ben je jonger dan 60 en wil je een boosterprik? Dan kun je sinds kort ook een boostervaccinatie krijgen. Boosterprik afspraak maken (1965 of eerder)

11 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie