Mensen geboren in 1962 mogen een afspraak maken voor de booster

Vanwege de nieuwe coronavariant Omikron is het noodzakelijk dat iedereen die langer dan 3 maanden geleden gevaccineerd is een booster haalt. Het maken van een afspraak hiervoor gaat op leeftijd. Mensen die geboren zijn voor 1962 een Booster afspraak maken bij GGD. Sinds 22 december: Boostervaccin beschikbaar voor 1963, 1964 en 1965

Afspraak maken GGD

Er zijn twee manieren om een afspraak te maken voor een boostervaccin. Het kan zowel online of telefonisch na ontvangst van de uitnodigingsbrief. Maak je de afspraak online dan kan dat vanaf nu, de uitnodigingsbrief kan iets langer op zich laten wachten. 

Online boosterafspraak maken 

As je geboren bent voor 1962 ga je naar de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit gaat sneller dan via het callcenter en zorgt ervoor dat de lijn niet overbelast wordt.

 1. Klik op ‘Ik wil me laten vaccineren’.
 2. Klik op ‘maak een afspraak’. 
 3. Op het scherm zie je de vraag of je een afspraak wil maken voor een extra prik. Je drukt hier op ‘ja’ en ‘volgende’.
 4. Op het volgende scherm wordt gevraagd of je de uitnodiging hebt gekregen vanwege je beroep. Klik hier op ‘nee’. 
 5. Na het invullen van nog een paar vragen kun je een afspraak maken. Hiervoor heb je je DigiD nodig. 
 6. Je kunt inloggen met je DigiD-app of met je DigiD gebruikersnaam, wachtwoord en SMS-code.
 7. Volg de stappen op het scherm. Na het aanmaken en invoeren van een code moet je een QR code scannen met je DigiD-app (als je voor deze optie hebt gekozen).
 8. Daarna mag je inloggen op de GGD Online website
 9. Kies in het programma jouw postcode en klik op ‘volgende’. 
 10. Kies daarna de tijd en plaats die jou het beste uitkomt en klik op ‘volgende’.
 11. Vul je gegevens in en klik op ‘volgende’. 
 12. Controleer alle gegevens en klik op ‘Bevestigen’, doe je dat niet dan is de afspraak niet definitief. 
 13. Kom je er niet uit? Ga naar Hulp bij je boosterprik-afspraak maken

Telefonisch afspraak maken

Wil je telefonisch een afspraak maken dan moet je de uitnodigingsbrief afwachten. Bel het nummer dat op de brief staat en zorg dat je een identiteitsbewijs bij de hand hebt. Je kunt daarna een afspraak maken bij de callcenter medewerker. 

Afspraak verzetten of annuleren

We raden je aan om eerst te proberen om toch naar de boosterprik-afspraak te gaan. Als het echt niet lukt kun je de boosterafspraak verzetten of annuleren.

Wat zit er in de boosterprik?

Voor de boosterprikken worden mRNA-vaccins ingezet zoals Moderna en Pfizer. Het maakt niet uit welke prikken je eerder hebt gehad. Het belangrijkste is dat iedereen zo snel mogelijk een booster krijgt zodat we snel weer goed beschermd zijn tegen het virus. Ben je na 1962 geboren houdt dan goed het nieuws in de gaten want dagelijks mogen meer jaartallen een afspraak maken voor hun boosterprik.

Boosterprik sneller krijgen?

Veel mensen moeten lang wachten op de boosterprik. Dit komt voor een groot deel door drukte bij priklocaties in Nederland. Maar er zijn ook veel beperkingen in het GGD systeem waardoor je soms niet de gewenste datum of locatie krijgt. We vonden een manier om altijd de beste locatie te selecteren op coronavaccinatie-afspraak.nl:

 1. Zoek een GGD prik locatie in de buurt
 2. Ga naar boosterprik afspraak maken
 3. Vul de postcode van de GGD priklocatie in. Zo krijg je altijd afspraken voor die priklocatie en locaties in de omgeving

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie